Mooi kerstcadeau: Perez krijgt bolletjestrui die hij niet mocht dragen door botsing

  Anthony Perez kreeg van de Tour een bolletjestrui cadeau.

  De Franse wielrenner Anthony Perez kon zijn ogen niet geloven toen hij zijn kerstcadeau vandaag uitpakte. Eindelijk heeft hij de bolletjestrui waar hij recht op had in de voorbije Tour. Maar een botsing besliste er toen anders over.

  We keren terug naar de 3e etappe in de Tour. Anthony Perez (Cofidis) bikkelde tegen Benoît Cosnefroy (AG2R) om de bolletjestrui. 

   

  Perez had bergop 2 keer de maat genomen van Cosnefroy en had de bolletjestrui daardoor virtueel overgenomen. In de podiumzone lag de bergtrui voor Perez al klaar, totdat Radio Tour plots de opgave van Perez meldde.

   

  De onfortuinlijke Fransman was tijdens een afdaling lek gereden en probeerde in het zog van de Cofidis-auto terug te keren naar het peloton. Maar achter een bocht stonden de ploegauto's (die voor die van Cofidis uitreden) plots stil. De Cofidis-auto moest in de remmen en Perez botste tegen de ploegauto. 

   

  Het verdict  was zwaar: 2 gebroken ribben, een klaplong, 12 hechtingen in zijn rug, 3 hechtingen in zijn knie, het einde van zijn Tour en geen bolletjestrui.

   

  Cofidis-manager Cédric Vasseur sloeg nu de handen in elkaar met de Tour-organisatie om Perez een bijzonder kerstcadeau te bezorgen. Bijna 4 maanden nadat hij eigenlijk de bolletjestrui om zijn schouders had moeten krijgen, kan Perez dan toch pronken met het kleinood.

  Perez neemt virtueel de bolletjestrui over van Cosnefroy

  Perez verzekert zich van de bolletjestrui, maar...

  Perez rijdt lek (en botst tegen een ploegauto)

  Perez pronkt met zijn kerstcadeau