Zlatan Ibrahimovic keert zijn kar over corona: "Het virus is vreselijk"

  Ibrahimovic lachte toch iets minder na zijn besmetting.

  AC Milan heeft 2020 afgesloten als leider in de Serie A. Een verrassing, zeker nu Zlatan Ibrahimovic al eventjes in de lappenmand ligt. Maar de 39-jarige Zweed levert geen spatje ambitie en zelfvertrouwen in. En intussen klinkt hij al iets anders over het coronavirus.

  Zlatan Ibrahimovic zag de voorbije weken vanuit de Milanese ziekenboeg hoe het geloof in de scudetto toch zoetjesaan begint te groeien in de Italiaanse modestad.

   

  "Je moet de moed vinden om daar van te dromen", zegt de Zweed over de titelambities in een uitgebreid gesprek met de Corriere della Sera.

   

  "Ik kan alleen maar zeggen dat we nog meer willen bereiken. We moeten goed aan 2021 beginnen en we moeten elke wedstrijd aanvatten alsof het de laatste is. We moeten elk moment hongerig zijn."

   

  Met al zijn ervaring is Zlatan Ibrahimovic op en naast het veld hét referentiepunt voor de Milanese kern. 

   

  "Of ik gek word als een ploegmakker een pass mist? Uiteraard. Altijd, ook op training. De speler die dan niet boos zou worden, heeft pas een probleem. En wat er dan gebeurt als ik zelf een fout maak? Ik ga nooit in de fout."

   

  "Talent brengt op als je er zorg voor draagt. Je moet keihard werken en opofferingen maken. 90 minuten, dat betekent niets als je niet goed traint."

  "Coach zei: "Hier heb je 25 zonen""

  Zlatan Ibrahimovic is geen koorknaapje meer en zijn pensioenskwestie is nooit veraf. 

   

  "Iedereen vraagt me tot wanneer ik zal spelen, maar mijn antwoord is vrij eenvoudig: ik blijf voetballen tot wanneer ik kan doen wat ik nu doe. Als ik hier kan blijven, dan zal ik dat doen."

   

  De Zweed geeft wel aan dat hij zijn gezin in Zweden mist. "Ik wilde hen opzoeken, maar coach Pioli zei dat ik ook familie had bij deze club. Hij zei: "In Zweden heb je 2 zonen, maar hier hebben 25 mensen je nodig.""

   

  Het Zweedse woelwater sloot af met zijn ervaringen over zijn coronabesmetting, waar hij aanvankelijk nogal lacherig over deed. 

   

  "Uiteraard ben ik bezorgd geweest. Ik was eerst vrij rustig en wilde afwachten wat dat virus betekende."

   

  "Ik had hoofdpijn en verloor wat van mijn smaak, maar ik kon niet trainen en ik zat uitsluitend thuis. Dat is vreselijk. Ik begon met mijn huis te praten en gaf mijn muren namen. Het werd een mentale zaak."

   

  "Dit virus is vreselijk: we moeten dus mondkapjes dragen en afstand houden, altijd en overal."

  Corona? Ik zat vooral thuis en dat is vreselijk. Ik begon met mijn huis te praten en gaf mijn muren namen. Het werd een mentale zaak.

  Zlatan Ibrahimovic