Nieuwe veldrit in Dendermonde belooft spektakel: "Het wordt apocalyptisch"

  De cross in Dendermonde is straks live te bekijken bij Sporza op Eén.

  Met de drukke eindejaarsperiode zou je het bijna vergeten, maar de veldritkalender is door de coronacrisis toch een stuk geamputeerd. Heel wat organisatoren gooiden de handdoek in de ring, Jurgen Mettepenningen nam de handschoen op en organiseert vandaag voor het eerst een Wereldbekercross in Dendermonde.

  Jurgen Mettepenningen was de sterke man achter de veldrit in Wachtebeke, maar wijkt nu dus uit naar Dendermonde. 

   

  "Op 1 juli kwamen we plots te weten dat het domein in Wachtebeke van de opbouw tot de afbraak betalend zou zijn. Dat was een zure appel", legt hij de ommekeer uit.

   

  "Plots zaten we zonder parcours, maar op 1 dag viel de beslissing over deze locatie in Dendermonde. Dit gebied speelde al langer in mijn hoofd."

   

  "Het is hier mooi en er is veel ruimte. Het was niet moeilijk om de keuze te maken", zegt de buurtbewoner, organisator én ploegmanager van Pauwels Sauzen-Bingoal.

  "Wout en Mathieu zullen smullen van dit parcours"

  Vrij veel organisatoren slaan een jaartje over door corona, Jurgen Mettepenningen stampt dus een nieuwe veldrit uit de grond.

   

  "Ik heb de handschoen opgenomen in moeilijke tijden. Het parcours is heel laat aangelegd en ligt er op zijn slechtst bij. De regenval heeft er ook geen goed aan gedaan."

   

  "Neen, wij draaien niet break-even. Dit is verlieslatend en dat is normaal. Dit is een investering voor de toekomst. Hier kan een massa volk komen kijken. We kunnen een cross uitbouwen met tienduizenden toeschouwers."

   

  "Het wordt een cross zoals uit de oude doos", geeft de organisator nog mee. "Het wordt fantastisch om naar te kijken met de modder en loopstroken, zelfs een beetje apocalyptisch."

   

  "Dit is iets voor de mannen met conditie en dan denk ik uiteraard aan Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Zij komen hier tot hun recht en zullen smullen van dit parcours."

  Deze organisatie is verlieslatend en dat is normaal. Dit is een investering voor de toekomst.

  Jurgen Mettepenningen

  - de cross in Dendermonde is straks live te volgen op alle Sporza-kanalen: kijk naar Eén, volg met livestream en tekst op sporza.be/app of luister naar Radio 1 -