Bas Dost is de nieuwe spits van Club Brugge: "Princiepsakkoord met Frankfurt"

Van Duitsland gaat het naar België voor Bas Dost.

Club Brugge heeft zijn fans een kerstcadeau geschonken: de Nederlander Bas Dost (31) verhuist van Frankfurt naar de Belgische kampioen. De doelpuntenmachine moet de Brugse aanval dragen. Als hij slaagt voor zijn medische testen, ligt een contract voor anderhalf seizoen klaar.

Bas Dost stond afgelopen zomer al op het verlanglijstje van Club Brugge, maar toen was er geen witte rook.

 

Die is er nu wel, zo meldt Club Brugge. De kampioen heeft het over een princiepsakkoord met Frankfurt. Er ligt een contract voor anderhalf seizoen klaar.

 

Dost trok in de zomer van 2019 van Sporting Lissabon naar Duitsland. In 43 wedstrijden scoorde hij 15 keer in Duitse loondienst. Hij lag er nog onder contract tot 2022.

 

"De coronapandemie zorgt voor economische uitdagingen. Club Brugge duwde erg hard door voor Bas en voor ons is dit een lucratieve deal", zegt Fredi Bobic, sportief directeur van Frankfurt.

 

De Nederlandse connectie bij Club breidt dus nog een beetje uit. "Met Dost haalt Club een centrumspits die garant staat voor doelpunten", zegt Club, waar Dost landgenoten Ruud Vormer en Noa Lang zal aantreffen.

 

Club speurde al een tijdje naar een diepe spits met een neus voor goals. Onder meer David Okereke en Michael Krmencik vielen door de mand.

 

Dost trok in 2012 naar Wolfsburg, waar hij een koningskoppel vormde met Kevin De Bruyne. Na een passage bij Sporting Lissabon keerde hij vorig jaar dus terug naar Duitsland. De spits telt 18 caps bij het Nederlandse nationale elftal.

De Bruyne en Dost bij Wolfsburg.