"Zou leuk zijn als een van mijn kopmannen zich tussen of voor Wout en Mathieu zet"

  Jurgen Mettepenningen.

  In de eerste weken van het veldritseizoen was het al Pauwels Sauzen-Bingoal wat de klok sloeg, maar na de terugkeer van Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Thomas Pidcock wordt de ploeg van Jurgen Mettepenningen wat weggeduwd. "Maar ik ben blij dat ze in het veld aanwezig zijn."

  Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout: in het begin van het veldritseizoen verdeelden de kopmannen van Pauwels Sauzen-Bingoal nagenoeg alle prijzen, maar de voorbije weken dikt de zegeteller niet meer aan.

   

  Een verklaring hoeven we niet ver te zoeken: Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn terug van weggeweest en ook Tom Pidcock breekt helemaal door.

   

  Ploegbaas Jurgen Mettepenningen benadrukt toch vooral hoe het mandje van zijn team al stevig gevuld is. "We hebben tot enkele weken geleden het seizoen gedomineerd. Het is een topseizoen", zegt hij.

   

  "Nu zitten we in een mooie periode en het zou leuk zijn als een van mijn kopmannen zich tussen Wout en Mathieu zet of misschien wel voor hen. Dat is een uitdaging en dat is mogelijk."

   

  "Mijn ploeg heeft veel kwaliteiten. We blijven vechten en werken om hen op een dag te kunnen verslaan. Daar ben ik eigenlijk ook van overtuigd."

  De zegereeks van Iserbyt is eventjes gestopt.

  "Niveau is erg hoog, maar Wout, Mathieu en Tom doen er nog een schepje bovenop"

  Hoe kijkt de ploegbaas naar de grote tenoren en vooral rivalen? "Met veel lof", zegt Jurgen Mettepenningen. "Het is fantastisch om hen te zien rijden."

   

  "Zij zijn enorme talenten die alles kunnen combineren. Het zijn fenomenen. Ik ben blij dat ze in het veld aanwezig zijn, want dat verhoogt het spektakel."

   

  Hun terugkeer kan het team van Mettepenningen wel veel zeges kosten. "Maar iedereen is blij met hen erbij. Vraag het aan elke renner en die zal dat bevestigen. Het is propaganda voor onze sport."

   

  "Dit zijn crossers die omgeschoold zijn tot wegrenners. Dat betekent ook dat de veldrijders een zeer hoog niveau halen."

   

  "Wout won niet meteen bij zijn terugkeer. Dat zegt genoeg over het niveau van alle crossers, maar Mathieu, Wout en Tom doen er soms nog een schepje bovenop."

   

  "En als we hen kloppen, dan zal de aandacht weer naar onze ploeg gaan."

  Vraag het aan elke renner: iedereen is blij met de terugkeer van Wout en co. Het is propaganda voor onze sport.

  Jurgen Mettepenningen