Truitjesveiling Rode Duivels/Red Flames gaat mondiaal en brengt 93.000 euro op

  Het truitje van Tessa Wullaert bracht 825 euro op.

  De truitjesveiling van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft 93.187 euro opgebracht. Daarmee kan het eerste van 40 geplande Belgian Red Courts gerenoveerd worden. Om dat maatschappelijk project te bekostigen bood de KBVB de nieuwe gedragen wedstrijdshirts van de Rode Duivels en de Red Flames te koop aan. Er meldden zich kopers uit 27 landen.

  De online veiling bestond uit de shirts van 5 officiële matchen van de Rode Duivels en de Red Flames. "De beginprijs van alle geveilde truitjes was 89 euro", legde Hedeli Sassi, de Social Responsibility Coördinator van de KBVB uit.

   

  "Maar elk wedstrijdshirt werd voor een pak meer verkocht dankzij 2.029 biedingen uit heel de wereld." 

   

  Voor de enige set truitjes van de Red Flames liepen 330 biedingen binnen uit 6 verschillende landen. Voor de 4 sets truitjes van de Rode Duivels waagden 1.699 bieders uit 27 landen hun kans.

   

  "Er was heel wat interesse uit eigen land, maar de internationale aandacht was ook enorm. Voor de Flames kwamen er biedingen uit onder meer Japan en Singapore."

   

  "Onze Duivels hebben een nog grotere internationale fanbase met bieders uit bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Arabische Emiraten, Canada, Amerika en ook Australië."

  Truitje van Courtois tegen Engeland brengt meeste op: 3.025 euro

  De wedstrijd met de grootste totaalopbrengst was België-Engeland van 15 november, waarbij alle shirts na afloop samen goed waren voor 28.109 euro.

   

  Vier shirts uit die wedstrijd vormen meteen ook de top 3 van duurste shirts voor de Rode Duivels tijdens deze veiling. Zo ging het truitje van Thibaut Courtois voor maar liefst 3.025 euro onder de hamer. Voor het truitje van Kevin De Bruyne had een bieder 2.700 euro over en de shirts van Dries Mertens en Youri Tielemans brachten elk 2.600 euro op.

   

  Bij de Red Flames wisselde het truitje van doelpuntenmachine Tine De Caigny, die 2 keer scoorde tegen Zwitserland, voor 1.000 euro van eigenaar. Het shirt van doelvrouw Nicky Evrard leverde 830 euro op en daarmee doet ze nipt beter dan Tessa Wullaert (825 euro).

   

  Er zijn 40 "Belgian Red Courts", pleintjes die de KBVB 15 jaar geleden bouwde met de steun van de Europese bond UEFA. De komende 4 jaar wil de KBVB ze allemaal een opfrisbeurt geven. Ze moeten uitgroeien tot ontmoetingsplaatsen voor jong en oud.