Paracyclist Kris Bosmans zet zijn vrouw in bloemetjes na "onverwacht lange revalidatie"

  Kris Bosmans had een origineel kerstcadeautje voor zijn vrouw.

  Bedank eens iemand die voor jou het verschil heeft gemaakt. Dat is de centrale boodschap van de Warmste week dit jaar. Voor G-sporter Kris Bosmans was dat zonder twijfel zijn vrouw Vanessa, die bij zijn zijde stond tijdens een lange revalidatie. 

  VIDEO: Bosmans verrast zijn vrouw met concert van Bart Peeters

  "Mijn blessure heeft volledig 2020 opgeslorpt"

  G-sporter Kris Bosmans (paracycling) was vorig jaar op de Gentse Zesdaagse een van de vele slachtoffers van een zware valpartij. Het resultaat: een complexe beenbreuk en een doorboorde bovenbeenspier. 

   

  "Mijn blessure heeft bijna volledig 2020 opgeslorpt", vertelt de paralympische vicekampioen. "In eerste instantie dacht ik na 2 maanden weer op de fiets te kunnen zitten, maar het heeft veel langer geduurd dan verwacht."

  In het begin was het heel pijnlijk. Hij heeft echt geschreeuwd op zijn bed.

  Roel Bockstal, physical coach

  Physical coach Roel Bockstal maakte het vanaf de eerste rij mee. "In het begin was het heel pijnlijk", zegt hij. "Hij heeft echt geschreeuwd op zijn bed. Hij kon niet stappen en zat in een rolstoel. Het was ook heel moeilijk om zijn been te plooien."


  "Het was soms moeilijk om Kris uit zijn dal te krijgen, maar als dat lukt, is het een geweldig gevoel. Ik krijg er nu nog kippenvel van."


  Bosmans is zijn krachttrainer dan ook heel dankbaar. "Op de moeilijke momenten geeft hij me een duw om ervoor te gaan. Ik wil er alles aan doen om op de Paralympische Spelen te geraken en er een medaille binnen te halen."

  Verrassing: een optreden van Bart Peeters

  In het kader van de Warmste week wou Bosmans toch vooral zijn vrouw Vanessa in de bloemetjes zetten. Zij steunde hem door dik en dun tijdens zijn zware revalidatie. En hoe kan dat beter dan met een concert van Bart Peeters?

   

  "In het begin van haar integratiecursus gaven ze Vanessa liedjes van Bart Peeters", vertelt Bosmans, die zich daarna tot zijn vrouw richtte. "Aangezien je nu een grote fan bent, zou ik je graag uitnodigen voor een concert in de Lotto Arena."

   

  De coronapandemie dwarsboomt die romantische plannen voorlopig. Maar een persoonlijke boodschap van Bart Peeters maakt al veel goed: "Uitstel is geen afstel", zegt de muzikant. "Het doet me veel plezier dat jullie willen komen. Vanessa, merci om het verschil te maken voor Kris."