Mazepin behoudt zitje bij Haas ondanks grensoverschrijdend gedrag

  Renstal Haas behoudt het vertrouwen in de Rus Nikita Mazepin, die 2 weken geleden in opspraak gekomen was. In een filmpje was toen te zien hoe hij probeerde naar de borsten van een vrouw te grijpen.

  Nikita Mazepin kwam 2 weken geleden in het oog van een storm terecht. 

   

  De 21-jarige Rus had een filmpje gepost op zijn Instagram waarop te zien was hoe hij de borsten van een vrouw probeerde te betasten. De vrouw kon er duidelijk niet om lachen. 

   

  De beelden werden al snel weer verwijderd, maar het kwaad was geschied. Renstal Haas, waar Mazepin volgend jaar zijn F1-debuut maakt, startte een intern onderzoek op. Onder meer de Internationale Autosportfederatie FIA noemde het gedrag van de Rus ongepast.   

   

  Mazepin was al niet erg geliefd in het autosportwereldje, omdat hij dankzij zijn steenrijke vader Dimitri meer kansen krijgt dan betere rijders. 

   

  Ook op en naast de piste gedraagt de jonge Mazepin zich agressief. In 2016 werd hij in de F3 een wedstrijd geschorst omdat hij na een race een tegenstander te lijf ging die hem geblokkeerd zou hebben. 

   

  In de F2 sneed hij onlangs zelf nog tot 4 keer toe op volle snelheid een tegenstander de pas af. In aanloop naar de Grand Prix van Bahrein werd Mazepin ondanks de coronamaatregelen op feestjes gespot en in november feliciteerde hij het coronavirus "met zijn eerste verjaardag".