Thibaut Courtois neemt z'n 3e Trofee Zamora in ontvangst als beste keeper in Spanje

  Thibaut Courtois mag zich de beste doelman in Spanje noemen.

  Thibaut Courtois (28) heeft al een kerstcadeau gekregen. De Belgische doelman van Real Madrid is in de bloemetjes gezet door de Spaanse sportkrant Marca. Courtois slikte vorig seizoen het minst aantal doelpunten in de Primera Division.

  Real Madrid kroonde zich vorig seizoen tot landskampioen en daar had Thibaut Courtois een groot aandeel in. Slechts 20 keer (in 34 matchen) moest hij zich een keer omdraaien. Geen enkele doelman deed beter in Spanje.


  De Spaanse sportkrant Marca bekroont de prestatie met de Trofee Zamora. Courtois krijgt de prijs al voor de 3e keer in zijn carrière. Als doelman van Atletico won hij de trofee al in 2013 en 2014.


  "Wat een eer", reageert Courtois op zijn sociale media. "Ik waardeer deze erkenning, maar zonder het team achter mij zou dit onmogelijk geweest zijn. Daarom wil ik mijn ploegmaats, de supporters en iedereen bij Real Madrid graag bedanken."


  Op de erelijst volgt Courtois Jan Oblak van Atletico op. De Sloveense doelman won de prijs 4 keer op een rij.

  Povere topscorer Lionel Messi

  Thibaut Courtois was niet de enige die een prijs kreeg. Lionel Messi ontving de trofee voor de topschutter in de Primera Division, voor de 7e keer in zijn carrière al.

   

  De Argentijnse sterspeler van Barcelona maakte er vorig seizoen 25 in 33 matchen. Povertjes voor Messi, die in het seizoen 2011-2012 maar liefst 50 keer (in 37 matchen) scoorde.


  Real-spits Karim Benzema maakte er vorig seizoen 21, Gerard Moreno van Villarreal eindigde op de 3e plaats met 18 goals.