Cercle legt feestende spelers boete op en denkt aan vrijwilligerswerk in ziekenhuis

  De namen van de Cercle-spelers maakt de vereniging niet bekend.

  De voetballers van Cercle Brugge die de coronamaatregelen overtreden hebben, moeten in hun buidel tasten om een goed doel te steunen. Als bijkomende straf wil de eersteklasser ze ook laten meedraaien in een ziekenhuis. "Want dit gedrag kan niet door de beugel", klinkt het.

  Cercle Brugge treedt streng op tegen de spelers die vorig weekend een feest hebben georganiseerd of bijgewoond. Voorzitter Vincent Goemaere laat weten dat ze een flink bedrag mogen ophoesten. "Die som moeten ze aan een goed doel naar keuze overmaken", legt hij uit.

   

  En daar wil Cercle het niet bij laten. Om de voetballers de ernst van de situatie te doen inzien, beraadt de eersteklasser zich over een alternatieve straf. 

   

  "We denken eraan om ze te laten meedraaien in een ziekenhuisafdeling waar Cercle-supporters aan het herstellen zijn van het virus. Hopelijk zijn ze zich dan bewust van de zaak, want dit gedrag kan absoluut niet door de beugel", benadrukt de voorzitter.

  Hopelijk zijn ze zich bewust van de zaak, want dit gedrag kan absoluut niet door de beugel.

  Cercle-voorzitter Vincent Goemaere

  "Dit straalt ook af op de rest van de spelersgroep, op de club en op het voetbal in het algemeen. Dit is niet goed voor ons imago."

   

  "We moeten op het veld de coronamaatregelen natuurlijk ook zo goed mogelijk volgen, maar dit is nog een stuk erger. Ze hebben als voetballers een voorbeeldfunctie, maar ze moeten ook beseffen dat het een voorrecht is dat ze nog kunnen spelen."

   

  De namen van de overtreders houdt Cercle liever voor zich, maar er waren ook spelers bij van moederclub AS Monaco. "We hebben hierover ook met Monaco gesproken. Ook daar vinden ze dit gedrag onaanvaardbaar."

   

  De voetballers van Cercle hadden vorig weekend vrij omdat de wedstrijd tegen Beerschot uitgesteld was. Drie spelers genoten iets te veel van de vrije tijd en woonden op een appartement in Brugge een verjaardagsfeest met 22 aanwezigen bij.