NBA-seizoen in 3 punten: kerstmatchen, Lakers voor 18e titel en geen Disney World meer

  LeBron James en de LA Lakers willen alleen recordhouder worden met 18 titels.

  Nauwelijks 2 maanden na de titelviering van de LA Lakers gaat de Amerikaanse basketbalcompetitie weer van start. Wie doet de Lakers iets? Waarom beginnen ze nu plots aan het NBA-seizoen? En gaan de teams weer samenhokken in Disney World? 

  1) Wie doet de LA Lakers iets?

  Op 11 oktober kroonden de LA Lakers zich voor de 17e keer tot NBA-kampioen. Daarmee kwamen ze op gelijke hoogte met de Boston Celtics.


  Doel van de Lakers is om alleen recordhouder te worden met 18 titels. LeBron James en zijn ploegmaats mogen weerwerk verwachten van onder meer de LA Clippers, die vannacht al meteen oog in oog staan met de Lakers.

  Een andere titelpretendent is Milwaukee, met tweevoudig MVP Giannis Antetokounmpo op het parket. Brooklyn zal dan weer zijn topduo Kevin Durant/Kyrie Irving in stelling brengen. Tot slot wil ook verliezend finalist Miami voor vuurwerk zorgen.

   

  Play Sports-commentator Dennis Xhaët: "Het is uitkijken naar de terugkeer van Stephen Curry bij Golden State. De 6-voudige kampioen mag vannacht meteen naar Brooklyn."

   

  "De Lakers zijn een grotere favoriet dan vorig seizoen. Ze beschikken nog altijd over LeBron James en Anthony Davis en daarnaast hebben ze hun kern versterkt in de breedte. Terwijl de concurrentie eerder verzwakt is, zoals de LA Clippers."

   

  "Je gaat van goeden huize mieten komen om de Lakers te verslaan. Op papier zou Brooklyn dat kunnen, maar Durant en zijn achillespeesblessure blijft een vraagteken."

  De Lakers zijn een grotere favoriet dan vorig seizoen. Ze beschikken nog altijd over LeBron James en Anthony Davis en daarnaast hebben ze hun kern versterkt in de breedte.

  NBA-commentator Dennis Xhaët

  2) Waarom begint de NBA nu?

  Normaal gezien begint het seizoen in de herfst, maar daar stak de coronapandemie een stokje voor. Omdat de finale nog plaatsvond in oktober, gaat de competitie twee maanden later van start.


  Hadden ze dan niet kunnen wachten tot na Nieuwjaar? Neen, na een verlies van 1,4 miljard dollar in het seizoen 2019-2020 wachtte de NBA niet te lang om aan het nieuwe seizoen te beginnen.


  De clubeigenaars en de liga waren er voorstander van om het seizoen nog voor Kerstmis te laten aanvangen, aangezien de media-inkomsten op de dagen rond kerst hoger zijn.

  3) Hokken de teams weer samen in Disney World?

  Het voorbije seizoen werd afgewerkt in een grote bubbel in Disney World in Florida. Op verzoek van de spelers vinden de matchen weer gewoon in de eigen arena's plaats. Ze hadden geen zin om opnieuw wekenlang hun familie te moeten missen.


  De teams zullen 72 wedstrijden spelen in het reguliere seizoen, opnieuw met uit- en thuismatchen. Om extra verplaatsingen te vermijden, zullen ze regelmatig twee dagen op een rij dezelfde affiche in dezelfde zaal afwerken.

   

  Alleen de Toronto Raptors kunnen niet in hun thuisstad spelen. Aangezien de grenzen van de Verenigde Staten gesloten zijn voor niet-essentiële verplaatsingen zal het Canadese team zijn thuiswedstrijden spelen in Tampa Bay (Florida).

  Het seizoen eindigt ten laatste op 22 juli. Een dag later gaan de Olympische Spelen in Tokio van start.

  Alle teams, behalve de Toronto Raptors, spelen weer in eigen huis.

  Programma vannacht:

  • 1u Brooklyn Nets - Golden State Warriors
  • 4u LA Lakers - LA Clippers
   
  Morgenochtend serveren we u hier een verslag van de openingsmatchen.