Mathieu Van der Poel maakt zijn crossjaareinde nog wat drukker: Gullegem op 2 januari

  Mathieu van der Poel maakte op 12 december zijn rentree in het veld in Antwerpen.

  Mondjesmaat lost het team van Mathieu van der Poel zijn crossprogramma. Gisteren kwam de bevestiging van de wereldbekermanche in Dendermonde komende zondag, vandaag volgde zijn aanwezigheid op de losse cross in Gullegem op 2 januari.

  Zo raakt de kerst- en nieuwjaarsperiode van de wereldkampioen stevig gevuld. Van der Poel maakte zijn rentree op 12 december in de Scheldecross in Antwerpen, die hij won, en voegde meteen daarna ook Gavere toe aan zijn programma. Daar botste hij op Tom Pidcock.

   

  Tussendoor kwam het nieuws dat hij vandaag in Essen zou starten, afgelopen zondag won hij in Namen na een verbeten strijd Wout van Aert en Tom Pidcock. 

   

  Gisteren kwam de bevestiging voor Dendermonde, vandaag voor Gullegem. Daarmee moet de Nederlander de komende 12 dagen flink aan de bak met 7 crossen. 

   

  Vandaag dus Essen, Herentals op 23/12, Heusden-Zolder op 26/12, Dendermonde op 27/12, Bredene op 30/12, de GP Sven Nys op 1/1 en Gullegem op 2/1.

   

  Wel valt het Nederlands kampioenschap veldrijden op 10 januari in Zaltbommel weg, nadat de organisatie de wedstrijd vanmiddag geannuleerd had door corona. 

   

  Voor het WK staat voorlopig enkel de Flandriencross in Hamme (23/01) op het programma. Dat maakt een voorlopig totaal van 12 wedstrijden in deze veldritwinter.

  Ontdek de veldritkalender en het programma van de grote 3: