Anderlecht organiseert gratis stage voor kinderen van personeel Brusselse ziekenhuizen

Kassandra Missipo geeft een jonge voetballer tips tijdens de stage.

In het kader van De Warmste Week en de Franstalige tegenhanger Viva for Life zorgt Anderlecht, in samenwerking met de Nationale Loterij, voor opvang voor de kinderen van het personeel van de verschillende Iris-ziekenhuizen in het Brusselse.

Tijdens de kerstvakantie zullen kinderen van 3 tot 12 zich elke dag kunnen uitleven op de RSCA Football Academy in Neerpede. Jeugdcoaches van Anderlecht zullen de kinderen begeleiden, samen met mensen van de vzw Sport4You.

 

Ook spelers van Anderlecht zullen enkele trainingen geven. spelers Zo doken Hannes Delcroix en Anouar Ait El Hadj en Charlotte Tison en Kassandra Missipo van de RSCA Women vanochtend al op.

 

“Met dit initiatief willen we onze buren van het Bracopsziekenhuis en van de andere Irisziekenhuizen een hart onder de riem steken", zegt Karel Van Eetvelt, de CEO van Anderlecht. "De ziekenhuismedewerkers hebben de afgelopen maanden geweldig hard moeten zwoegen en staan ook nu nog sterk onder druk. Als wij dan vanuit de club iets kunnen doen om die druk op de ene of andere manier te verlichten, hoeven we daar niet lang over na te denken."

 

"Chapeau aan alle collega’s die dit project mee dragen en uiteraard een enorme dank u aan onze partner de Nationale Loterij, die het inschrijvingsgeld voor de kinderen volledig op zich neemt.”