Thorgan Hazard traint weer voluit bij Dortmund, Haaland keert begin januari terug

  Thorgan Hazard en Erling Haaland in betere tijden, toen ze niet allebei geblesseerd waren.

  Morgen speelt Dortmund in de 2e ronde van de Duitse beker bij tweedeklasser Braunschweig. Of dat met Thorgan Hazard zal zijn, is nog niet zeker. De Rode Duivel is weer fit, maar coach Edin Terzic wacht de laatste training af. Erling Haaland is zeker niet van de partij.

  Dortmund zit even in een mindere periode. Na enkele nederlagen moest coach Lucien Favre opstappen, assistent Edin Terzic nam tot het einde van het seizoen over. 

   

  De mindere uitslagen liepen ook samen met wat blessuregevallen bij onder anderen Thomas Meunier (spierblessure), Thorgan Hazard (dijbeenverrekking) en vooral Erling Haaland (hamstrings).

   

  Meunier (spierblessure) keerde vorige week terug, Hazard maakt vandaag zijn opwachting voor zijn eerste groepstraining. De 27-jarige middenvelder miste 3 competitieduels. Na de training beslist Terzic of hij Hazard meeneemt.

   

  Hazard miste achtereenvolgens de competitiewedstrijden tegen Stuttgart (1-5-verlies), Werder Bremen (1-2-zege) en Union Berlijn (2-1-nederlaag). Na de zware nederlaag tegen Stuttgart mocht Lucien Favre beschikken.

   

  De club van Witsel, Meunier en Hazard sloot 2020 met 22 punten als 5e af, op 8 punten van leider Bayern München. De Bundesliga gaat nu een korte winterstop in. De 14e speeldag wordt in het eerste weekend van januari afgewerkt.

   

  Op 3 januari thuis tegen Wolfsburg verwacht Terzic Haaland ook terug. "Ik zag Haaland voor het eerst terug vandaag. Hij ligt op schema. We gaan ervan uit dat hij begin januari er weer bij zal zijn."

  Quotes van de persconferentie: