Het beste op de buitenlandse velden: Kimpembe verbijt de pijn en imponeert met tackle

  PSG-verdediger Kimpembe.

  We vermoeden dat u niet alle voetbalwedstrijden van afgelopen weekend heeft kunnen bekijken. In dit artikel bundelen we enkele fases waarmee u weer helemaal op de hoogte bent.

  De betere tackle

  PSG en Rijsel kregen de 0 gisterenavond niet van het scorebord. PSG mag een kaarsje branden voor verdediger Presnel Kimpembe. 

   

  De 25-jarige verdediger stond een kwartiertje voor tijd al te trekkebenen met een blessure, maar bij een vlijmscherpe counter van de thuisploeg (4 tegen 1) ging hij door de pijngrens. 

   

  Kimpembe stopte de uitermate beloftevolle aanval af met een tackle uit het boekje. Een foto van die interventie siert vandaag zelfs de voorpagina van L'Equipe.

   

  Na zijn "heldendaad" moest Kimpembe vervangen worden. Zijn inactiviteit wordt voorlopig op enkele weken geschat.

  De betere lob

  Scoren vanaf je eigen speelhelft of vanaf de middencirkel? Vrijwel elke voetballer zal het in zijn leven eens geprobeerd hebben. 

   

  Meestal eindigt zo'n opportunistische poging in de tribunes of aan de cornervlag, Espanyol-aanvaller Raul de Tomas illustreert hoe het wél kan. 

  De betere controle

  Een doelman moet in het moderne voetbal kunnen meevoetballen met zijn ploegmakkers, een verdediger mag zich niet beperken tot het uitvechten van stevige duels of een bal wegkoppen.

   

  Ex-Genk-verdediger Kalidou Koulibaly bewijst waarom veel topclubs al een tijd aan hem snuffelen.

   

  Een verre knal van Lazio-doelman Reina in één tijd doodleggen? De Senegalees van Napoli klaart de klus. Met fans in het stadion zou dit ongetwijfeld een open doekje hebben opgeleverd.

  Knipper niet te veel met uw ogen: Milan legt de bal na 6 seconden al in het mandje

  Belgische goals: Saelemaekers trefzeker bij Milan, Alderweireld vloert eigen doelman

  De pijnlijkste owngoal van het weekend? Auteur: Matt Ritchie in Newcastle-Fulham