Dimitri Van den Bergh is klaar voor eerste match op WK darts: "Hij onderschat niemand"

  Kan onze landgenoot schitteren in Londen?

  Dinsdagavond is Dimitri Van den Bergh (26) een eerste keer aan zet op het WK darts. "The Dreammaker" is met ambities afgereisd naar Londen. "Het is heel fijn dat er meer belangstelling is voor deze sport in België en dat is ook een boost voor Dimi", vertelt zijn partner Evi.

  Dimitri Van den Bergh (PDC-9) was vrij in de eerste ronde, maar mag zijn pijltjes dinsdag uit zijn zak halen. 

   

  "Van stress is er nu nog niet echt sprake, maar dat zal morgen wel anders zijn", lacht zijn partner Evi aan de telefoon vanuit Londen.

   

  Van den Bergh kwam niet aan de lijn en concentreert zich op zijn eerste WK-wedstrijd. "Hij is heel gefocust en hij voelt zich er klaar voor. Hij onderschat niemand."

   

  Na enkele knalprestaties afgelopen zomer zijn de verwachtingen niet minnetjes. "Het is heel fijn dat er eindelijk belangstelling is in België voor deze sport. Dat is ook een boost voor Dimitri."

  Britse crisissituatie? "Het WK gaat gewoon door"

  Door het coronavirus zat het WK darts sowieso al in een atypisch jasje, maar in het Verenigd Koninkrijk klinken de alarmbellen sinds gisteren extra luid door een variant van het coronavirus.

   

  "Voor ons verandert er niet zo veel", zegt partner Evi. De extra (reis)beperkingen zorgen dus niet voor scenarioveranderingen.

   

  "Wij waren sowieso al niet van plan om met de feestdagen naar huis te gaan. De maatregelen waren al verstrengd en we wilden geen risico's nemen."

   

  "We hebben ervoor gekozen om hier te blijven en zoveel verandert er dus niet. Het wordt anders dan gebruikelijk, maar het WK gaat wel gewoon door."

   

  "We gaan eens naar buiten naar de winkel, maar voor de rest blijven we in het hotel."

   

  "Daar traint Dimitri op zijn kamer en in een oefenzaal, waar alle spelers dat kunnen doen. Dat is goed voor twee keer twee uur per dag."

  Wij waren sowieso al niet van plan om met de feestdagen naar huis te gaan. De maatregelen waren al verstrengd en we wilden geen risico's nemen.

  De aangepaste situatie in Engeland heeft ook een invloed op het WK darts

  Draai nog snel even warm met deze tips: