Vandenbempt: "Tyson Fury die begint te zingen, wat een formidabel figuur"

  Fury kwam de zaal in Las Vegas binnen verkleed als koning.

  Tijdens de kerstvakantie blikken we in onze podcast De Tribune terug op de meest beklijvende sportmomenten van 2020. Elke aflevering kiezen drie gasten twee momenten. Zo koos Peter Vandenbempt onder meer voor de bokskamp tussen Deontay Wilder en Tyson Fury.

  Download de podcast van De Tribune

  "Tyson Fury is een man met een fantastisch verhaal"

  Op 22 februari 2020 waren de ogen van alle liefhebbers van gevechtssport gericht op de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas. Ook Peter Vandenbempt keek naar de WBC-titelkamp tussen zwaargewichten Deontay Wilder en Tyson Fury.

   

  "Ik stel de twee boksers in de ring even voor", vertelt Vandenbempt in de Eindejaarsafleveringen van De Tribune. "In de ene hoek stond Deontay Wilder, "The Bronze Bomber", omdat hij in 2008 brons won op de Olympische Spelen. Wilder had als prof 98 procent ko-zeges en 20 knock-outs in de eerste ronde. Om maar te zeggen dat hij een echte zwaargewicht is."

   

  "Aan de andere kant stond een man met een fantastisch verhaal: Tyson Fury. Je mag 1 keer raden naar wie hij genoemd is... (Mike Tyson). Ik heb gelezen dat Tyson Fury als prematuurtje werd geboren en de dokters zijn vader vertelden dat Tyson het waarschijnlijk niet zou overleven."

   

  "Als bokser was Fury al wereldkampioen geweest in al die andere boksbonden en in 2015 had hij gewonnen van Vladimir Klitsjko, maar daarna was het steil bergaf gegaan." 

   

  "Hij had mentale problemen, drank- en drugsproblemen en overgewicht. Daarom waren al zijn titels hem doorheen de jaren afgepakt. Zijn kamp tegen Wilder in de WBC was de climax van zijn comeback." Fury smeerde Wilder zijn 1e verlies aan.

  Tyson Fury is een formidabel figuur en ik vond de kamp een van de absolute sporthoogtepunten.

  Deontay Wilder kwam na zijn nederlaag met allerlei oorzaken aanzetten. Redenen waar Peter Vandenbempt zo zijn bedenkingen bij heeft, maar wat Fury deed na zijn overwinning vond Vandenbempt schitterend en ongezien.

   

  "Die Fury begint altijd te zingen. Ik moet zeggen dat dat iets is dat ik eigenlijk nog nooit heb gezien. Hij is zanger en ook al heb ik van zingen weinig verstand, het valt me geweldig mee. Ik zou het zelf zeker niet beter doen."


  "Na zijn kamp begon hij in de ring "American Pie" te zingen en heel de zaal deed mee. Hij zong ook als eens Aerosmith - dat vond ik wel iets minder geslaagd, maar Tyson Fury is een formidabel figuur en ik vond die kamp een van de absolute sporthoogtepunten. Vergis je niet: topboksen is topsport van de bovenste plank. Ik zou er niet graag tussen lopen."  

  In deze aflevering hoort u ook:

  • Dat Duitsers een hoofdrol spelen in het meest memorabele voetbalmoment van 2020 volgens Peter Vanbenbempt en wat dat te maken heeft met de finale van de Wereldbeker 2002 in Yokohama, waar "ik zo ongeveer de enige was die sympathiseerde met de Duitsers".
  • Dat Belgian Cat Ann Wauters emotioneel werd bij de zege van Wout van Aert in Milaan-Sanremo en dat er van haar ambitie voor de Olympische Spelen nog niets is afgezwakt.
  • Wat een wonderkinderen Tadej Pogacar en Remco Evenepoel zijn als je kijkt naar hun cijfers en prestaties.
  • Waarom een energiegel nemen op 5 km van de streep wel nog nut kan hebben, maar ketonen tijdens de wedstrijd niet.
  • Dat de UCI dacht dat Evenepoel een auto op afstandbediening was.

  De podcast van De Tribune is te beluisteren via de traditionele kanalen. Vanaf maandag 4 januari is De Tribune terug op Radio 1 tussen 19u en 20u. 

  Geniet van de feestdagen, hou het veilig en een Gelukkig Nieuwjaar. 

   

  Eerder verschenen: