De Tribune Eindejaar: "Nibali en Evenepoel, dat gaat blijkbaar niet samen"

  Nibali in het wiel van Evenepoel in de Ronde van Lombardije.

  Tijdens de kerstvakantie blikken we in onze podcast De Tribune terug op de meest beklijvende sportmomenten van 2020. Elke aflevering kiezen drie gasten twee momenten. In deel 1 zijn dat Peter Vandenbempt, Ann Wauters en Hans Vandeweghe.

  Download de podcast van De Tribune

  "Ik denk dat Evenepoel volgend jaar al grote ronde wint"

  Zat u live te kijken toen Remco Evenepoel in de Ronde van Lombardije in het ravijn werd gelanceerd? Het was een ijzingwekkend beeld, godzijdank met een al bij al goede afloop. Voor Hans Vandeweghe (journalist bij De Morgen) was het een van dé momenten van 2020.

   

  "Je kan Vincenzo Nibali niet verwijten dat hij zo snel mogelijk naar beneden is gereden. Evenepoel is nogal onorthodox naar beneden gereden, maar uit wat er gebeurd is, zal hij zeker lessen leren."

   

  "Alle renners zeggen dat Nibali een fenomenale daler is, maar daar hoort ook bij - en ik ga niet zeggen dat Nibali het opzettelijk heeft gedaan - dat de Italiaan Remco Evenepoel maar een blaaskaak vindt." 

   

  "Iljo Keisse heeft dat gezegd. Evenepoel en Nibali, dat gaat blijkbaar niet samen. Het is te zeggen, vooral Nibali ten aanzien van Evenepoel gaat niet."

   

  "Ikzelf heb over het talent van Evenepoel geen twijfels. Ik denk dat we hem volgend jaar al een grote ronde zien winnen. Ik heb wel twijfels bij zijn communicatietechnieken. Evenepoel is een flapuit. Denk aan het incident in de Ronde van Vlaanderen toen Julian Alaphilippe op een motorrijder reed." (Evenepoel verweet op Twitter de motard in felle bewoordingen die val.)

   

  "Hij heeft zich uiteindelijk geëxcuseerd en zal daar uit leren. Mijn twijfel zal ook wel te maken hebben met het feit dat ik zijn vader zou kunnen zijn. Een generatieconflict zeg maar."

  In deze aflevering hoort u ook:

  • Dat Duitsers een hoofdrol spelen in het meest memorabele voetbalmoment van 2020 volgens Peter Vanbenbempt en wat dat te maken heeft met de finale van het Wereldkampioenschap 2002 in Yokohama waar "ik zo ongeveer de enige was die sympathiseerde met de Duitsers".
  • Waarom Peter Vandenbempt genoot van het geweldige spektakel dat zwaargewichten Tyson Fury en Deontay Wilder opvoerden in de MGM Grand in Las Vegas.
  • Dat Belgian Cat Ann Wauters emotioneel werd bij de zege van Wout van Aert in Milaan-Sanremo en dat er van haar ambitie voor de Olympische Spelen nog niets is afgezwakt.
  • Wat een wonderkinderen Tadej Pogacar en Remco Evenepoel zijn als je kijkt naar hun cijfers en prestaties.
  • Waarom een energiegel nemen op 5km van de streep wel nog nut kan hebben, maar ketonen tijdens de wedstrijd niet.
  • Dat de UCI dacht dat Evenepoel een auto op afstandsbediening was.

  De podcast van De Tribune is te beluisteren via de traditionele kanalen. Vanaf maandag 4 januari is De Tribune terug op Radio 1 tussen 19u en 20u. 

  Geniet van de feestdagen, hou het veilig en een Gelukkig Nieuwjaar.