Cristiano Ronaldo volgt Luka Modric op erelijst van Golden Foot Award op

  Enkel spelers van 28 jaar en ouder kunnen de Golden Foot Award winnen.

  FIFA Speler van het Jaar werd Cristiano Ronaldo niet. Maar de Portugese topspits valt in deze eindejaarsperiode toch nog in de prijzen met de Golden Foot Award. 

  De Golden Foot Award is een prijs voor voetballers die niet alleen opvallen door hun prestaties, maar ook een voorbeeld zijn voor andere spelers en de jeugd. 

   

  De prijs kan maar één keer in een carrière gewonnen worden en de genomineerden moeten minstens 28 jaar oud zijn.   

   

  Ronaldo, die in februari 36 wordt, volgt Luka Modric op als laureaat. Andere namen die de erelijst sieren, zijn Roberto Baggio, Pavel Nedved, Andrej Sjevtsjenko, de Braziliaan Ronaldo, Roberto Carlos, Ronaldinho, Alessandro Del Piero, Francesco Totti, Ryan Giggs, Zlatan Ibrahimovic, Didier Drogba, Andrés Iniesta, Samuel Eto'o, Gianluigi Buffon, Iker Casillas en Edinson Cavani.

   

  Net als zijn voorgangers mocht Ronaldo een voetafdruk plaatsen op Monte Carlo's Champions Promenade, de Walk of Fame van het voetbal.   

   

  "Ik ben vereerd de Golden Foot te winnen en vereeuwigd te worden op de Champions Promenade, samen met enkele van de grootste voetballegendes aller tijden", schrijft Ronaldo op Instagram.

   

  "Ik ben oprecht vereerd en wil al de fans van over de hele wereld bedanken die op me gestemd hebben."