Meerdere Cercle-spelers op lockdownfeest: "Gepast en streng optreden"

  Drie spelers uit de eerste ploeg van Cercle Brugge werden zaterdagavond betrapt tijdens een bijeenkomst waar de coronamaatregelen niet nageleefd werden. De spelers hadden een weekend vrij omdat hun match tegen Beerschot uitgesteld was. Cercle Brugge reageert ontgoocheld op het nieuws. "Het is ongepast en strookt niet met de waarde van onze familiale vereniging."

  Beerschot telde te veel coronagevallen en liet de match tegen Cercle Brugge daarom uitstellen. Maar enkele spelers van de vereniging genoten iets te veel van dat vrije weekend. 

   

  "Op een appartement in Brugge werd zaterdagnacht een verjaardagsfeest met 22 mensen ontdekt", laat het parket weten. "Drie aanwezigen zijn profvoetballer bij Cercle Brugge."

   

  "Op basis van de pv's en eventuele eerdere overtredingen zal het parket later beslissen of de betrokkenen een minnelijke schikking krijgen aangeboden of zich voor de rechtbank zullen moeten verantwoorden."

  Cercle Brugge: "Een ontgoocheling voor iedereen die zich wel aan de regels houdt"

  "Cercle Brugge werd op de hoogte gebracht dat er enkele A-kern spelers zaterdagavond de coronamaatregelen niet hebben nageleefd", staat er te lezen op de clubwebsite. Enkele spelers zouden aanwezig geweest zijn op een zogenoemde lockdownparty. "Omdat de privacy van spelers te allen tijde wordt gerespecteerd, worden er geen namen van spelers vrijgegeven."


  "Cercle betreurt het incident. We gaan in dialoog met de betrokken spelers. We willen hun versie van de feiten en de precieze omstandigheden kennen voor we verdere stappen ondernemen."


  Maar de spelers lijken er niet zomaar vanaf te zullen komen. "Cercle benadrukt dat het niet naleven van de coronamaatregelen niet alleen getuigt van asociaal gedrag, het is gewoon ongepast en het strookt in geen geval met de waarden die Cercle als familiale en maatschappelijk verantwoorde vereniging vooropstelt."


  "Naast de maatregelen van de overheid hebben we bij het begin van dit seizoen ook een interne gedragscode opgesteld. Het incident is een ontgoocheling voor iedereen die zich wel aan de regels houdt, zeker alle supporters. Op basis van de gesprekken die Cercle op dit moment met de betrokken spelers voert, zal Groen-Zwart het in geen geval nalaten om gepast en streng op te treden."

  Niet de eerste keer dat profvoetballers tegen de lamp lopen

  De Cercle-spelers zijn niet de eerste voetballers die betrapt worden. Vorige week waren er ook al enkele spelers van Westerlo en de KVO-doelman Ondoa. Die laatste werd door zijn club zelfs de deur gewezen.