Ga naar de inhoud

meest recent

9x in de top 10: Red Bull blijft de pitstopkampioen in de Formule 1

 ma 21 december 2020 12:01
Max Verstappen
Voor je het weet draait Max Verstappen weer het circuit op met zijn Red Bull.

In de Formule 1 maken teams en rijders vaker dan vroeger het verschil in de pitsstraat. Het team van Max Verstappen heeft de specialiteit het best onder de knie. Banden wisselen doen ze het snelst bij Red Bull.

Nu het Formule 1-seizoen afgelopen is, heeft de koningsklasse van de autosport een top 10 opgemaakt met de snelste pitstops van het jaar. Red Bull domineert die lijst met maar liefst 9 toptijden.

 

Geen enkele andere renstal wisselde banden in minder dan 2 seconden. Enkel staartteam Williams kwam in de buurt met exact 2 tellen.

 

Het record van Red Bull sneuvelde niet. Vorig jaar in Brazilië werkte het team een pitstop af in 1"82, dit jaar was 1"86 de toptijd. Zowel Max Verstappen (in Rusland) als 2e rijder Alex Albon (in Portugal) zetten die chrono neer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
meer weten over pitstops?