Van Aert voor duel met Van der Poel: "Ik heb het wat serieuzer aangepakt"

  Van der Poel en Van Aert nemen morgen de strijdbijl op.

  Morgen kijken Wout van Aert en Mathieu van der Poel elkaar voor het eerst in dit veldritseizoen in de ogen. Van Aert is vooral onder de indruk van de Brit Tom Pidcock. "Er lijkt een nieuw hoofdstuk aangebroken te zijn in de cross."

  Sportman van het Jaar Wout van Aert (Jumbo-Visma) zat met zijn gedachten op het sportgala al bij de Wereldbeker-veldrit van Namen.

   

  Na 2 weken stage in Gerona bindt hij morgen de strijd aan met Mathieu van der Poel en Tom Pidcock. Wat verwacht Van Aert er zelf van?

   

  "Ik heb vorig weekend de volledige Scheldecross bekeken (gewonnen door Van der Poel). Zondag was ik wat later terug van training en heb ik de 2e helft van de cross in Gavere gezien."

   

  "Wat Pidcock deed in Gavere was straf. Mathieu was goed, dat zagen we zaterdag al. Maar zondag was Pidcock gewoon beter. Dat is de laatste jaren nog niet vaak gebeurd."

   

  "Het lijkt erop dat er een nieuw hoofdstuk is aangebroken in het veldrijden. Ik hoop dat ik me er vooraan kan tussen zetten."

  Mathieu was goed vorig weekend, dat zagen we zaterdag al. Maar zondag was Pidcock gewoon beter. Dat is de laatste jaren nog niet vaak gebeurd.

  Wout van Aert

  Van Aert reed dit seizoen al 3 crossen: hij werd 3e in Kortrijk, 3e in Tabor en 4e in Boom. Is hij na 2 weken Gerona sterker geworden? 

   

  "Er zijn wel enkele procentjes bij gekomen. Ik heb het allemaal wat serieuzer aangepakt na mijn eerste crossen. In Gerona heb ik hard getraind. Ik zou nu beter moeten zijn, maar dat is geen garantie op succes."

  Volg de cross live op Radio 1 en sporza.be, samenvatting op Eén

  De Citadelcross in Namen is morgen live te volgen op Radio 1 en sporza.be met updates. Na afloop kan u om 17.30u kijken naar een samenvatting van de Wereldbekerveldrit.