Stijn Vandenbergh: "Ik leefde niet als een pater, maar dat had ook niet gewerkt bij mij"

  Stijn Vandenbergh stopt op zijn 36e met koersen.

  Zoals aangekondigd zet Stijn Vandenbergh nu ook definitief een punt achter zijn wielercarrière. "Ik genoot graag van het leven en zorgde voor een goed evenwicht tussen ontspanning en inspanning.", blikt Vandenbergh terug.

  "Veel voldoening als kopman won door mijn werk"

  3 weken geleden vertelde Stijn Vandenbergh al dat hij in zijn hoofd gestopt was met koersen. De 36-jarige kasseistamper was einde contract bij AG2R en vond geen nieuw team.

   

  Vandenbergh acht de tijd nu rijp voor een nieuw hoofdstuk in zijn leven. "Ik zou graag eens uit een vliegtuig springen", lachte hij.

  Op Instagram nam Vandenbergh vandaag afscheid van zijn supporters. "Als meesterhelper kwam ik het best tot mijn recht. Ik kreeg heel veel voldoening als de kopman won door mijn werk."

   

  "Soms verbaasde ik de ploeg, maar ook mezelf in het Vlaamse voorjaar. Een finale rijden in de voorjaarskoersen was voor mij echt kicken en gaf me zoveel adrenaline."

  "Zat er meer in?", vragen ze mij soms. Misschien, maar in mijn ogen heb ik er het maximale uitgehaald.

  Stijn Vandenbergh

  "Het meest trots ben ik op mijn 4e plaatsen in de Ronde van Vlaanderen, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem.  

   

  ""Zat er meer in?", vragen ze mij soms. Misschien, maar in mijn ogen heb ik er het maximale uitgehaald. Ik leefde niet als een pater, maar dat zou ook niet gewerkt hebben bij mij." 

   

  "Ik genoot ook graag van het leven en zorgde voor een goed evenwicht tussen ontspanning en inspanning. Ik hou heel mooie herinneringen en vriendschappen over aan het wielrennen."

  3 weken geleden kondigde Vandenbergh zijn pensioen al aan