Ga naar de inhoud

Ex-Nederlands kampioen Pim Ligthart hangt de fiets aan de haak

Pim Ligthart was in 2011 Nederlands kampioen.

Op zijn 32e houdt Pim Ligthart het voor bekeken als wielrenner. De Nederlander kreeg geen nieuw contract bij Total Direct Energie: "Ik was graag nog enkele jaren profrenner geweest", zegt Ligthart.

Pim Ligthart reed de voorbije 2 jaar aan de zijde van zijn landgenoot Niki Terpstra bij Total Direct Energie. 

 

In zijn eerste profjaar, in 2011, leek Ligthart een veelwinnaar te kunnen worden. Hij won toen als neoprof het Nederlands kampioenschap op de weg en de Hel van het Mergelland.

 

Maar daarna bleef Ligthart wat hangen. Hij zette wel nog onder meer de GP La Marseillaise en een rit in de Ruta del Sol op zijn erelijst. 

 

"Ik ben heel trots op wat ik allemaal bereikt heb als renner. Ik had graag nog enkele jaren doorgedaan als profrenner, maar jammer genoeg is het tijd voor een nieuw hoofdstuk", schrijft Ligthart op Twitter.

 

De 32-jarige Nederlander verdedigde in zijn carrière ook de kleuren van Vacansoleil (2011-2013), Lotto-Soudal (2014-2016) en Roompot (2017-2018).

Ligthart neemt afscheid als renner

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.