VIDEO: Volleyballers van Roeselare pakken uit met "een weurmke"

  Roeselare speelde gisteren z'n derde wedstrijd in de Champions League.

  Opvallend moment gisteren in de Champions League-wedstrijd tussen Roeselare en Modena. De spelers van Roeselare spreken tijdens een time-out af om een “weurmke” te doen. Onze volleybalcommentator Marc Willems is wel vertrouwd met het dialect van Hendrik Tuerlinckx (een “weurmke” is een “worm”), maar had toch niet onmiddellijk door wat er precies mee bedoeld werd.

  Aandachtige kijkers zoals ex-bondscoach Brecht Van Kerckhove en ex-Roeselare libero Stijn Dejonckheere hadden begrepen dat onze commentator de ware toedracht van het “weurmke” niet helemaal begrepen had. 

   

  Zij haastten zich dan ook om een berichtje naar Marc te sturen. Twee minuten later kregen alle kijkers de juiste verklaring van “het weurmke”, een term die uit het vissen komt. Wat het precies met volleybal te maken heeft, hoor en zie je in onderstaande video.

  Bekijk hier het opvallende fragment: