VIDEO: Hans Vanaken zet Aster Vranckx in de wind met een panna

  Onder meer twee panna's, een panenka, enkele flinke botsingen, een gehavend klokkenspel en 24 doelpunten: dat is de balans van de midweekspeledag in de Jupiler Pro League. Bekijk hier de goals en de opvallendste fragmenten.

  KV Mechelen - Club Brugge 0-3

  Club Brugge won donderdag met 0-3 op het veld van een door corona geteisterd KV Mechelen. Diatta was de matchwinnaar met twee goals, maar Hans Vanaken liet zich opmerken met een slim balletje door de benen van Aster Vranckx.

   

  Ook Clinton Mata had een belangrijk aandeel in de zege. Bij 0-0 behoedde hij zijn team voor een achterstand door een bal van Walsh van de lijn te vegen.

  De panna van Hans Vanaken:

  In dezelfde wedstrijd voorkomt Mata een goal van KV Mechelen:

  Bekijk alle doelpunten uit KV Mechelen-Club Brugge:

  Anderlecht - KV Oostende 2-1

  Anderlecht bevestigde de zege tegen Racing Genk met winst tegen KV Oostende. Man van de match was Lukas Nmecha, die onder meer opviel met een heerlijk nonchalante panenka. Lucas Lissens kende dan weer een debuut in mineur: hij werd uitgesloten na een fikse overtreding.

  De panenka van Nmecha:

  Debuterende Lissens krijgt rood:

  Alle doelpunten uit Anderlecht - KV Oostende

  AA Gent - Waasland-Beveren 3-0

  AA Gent hield in het Oost-Vlaamse duel met Waasland-Beveren de drie punten thuis, al voetbalden de bezoekers zeker niet onaardig. Onder meer Daan Heymans flirtte met een doelpunt, maar zag zijn poging stranden op het doelkader. Ploegmaat Mandjeck trakteerde Dorsch op een panna.