FIFA-awards: Ronaldo gaf wel punten aan Messi, maar Messi niet aan Ronaldo

  Bayern-spits Robert Lewandowski is gisteren verkozen tot FIFA Speler van het Jaar. Op wie stemden Eden Hazard en Roberto Martinez? En wie prijkte er op het lijstje van de laureaat zelf? Ontdek het hier.

  Voor de awards werd gestemd door bondscoaches, kapiteins van alle FIFA-landen en journalisten. Dat Robert Lewandowski verkozen werd tot Beste Speler was geen grote verrassing.

   

  De aanvaller van Bayern werd ook door Eden Hazard op 1 gezet. De aanvoerder van de Rode Duivels zette ploegmaat Sergio Ramos op 2 en Kevin De Bruyne op 3.

   

  Ook Cristiano Ronaldo plaatste Lewandowski bovenaan op zijn lijstje. De Portugees gaf ook punten aan Lionel Messi en Kylian Mbappé. Omgekeerd kreeg Ronaldo dan weer geen stemmen van Messi. De Argentijn koos voor Neymar, Mbappé en Lewandowski.

   

  Lewandowski zelf zette Thiago op 1, voor Neymar en Kevin De Bruyne. De Bruyne prijkte bij een handvol mensen op de 1e plaats. Dat was onder meer zo bij de Belgische bondscoach Roberto Martinez en Vital Borkelmans, de bondscoach van Jordanië. Ook heel wat andere coaches zetten De Bruyne op 1.

  Zo werd gestemd op de Speler van het Jaar: