Ervaren Formule 1-rijder Sergio Pérez (30) wordt ploegmaat Max Verstappen

  Twee weken terug won Sergio Pérez voor het eerst een grand prix in zijn carrière.

  Sergio Pérez heeft onderdak gevonden bij Red Bull Racing. De 30-jarige Mexicaan gaat er samen racen met Max Verstappen (23).

  Met 10 seizoenen en bijna 200 grand prixs op de teller beschikt Sergio Pérez over tonnen ervaring, maar bij de renstal Racing Point/Aston Martin moest hij plaatsruimen voor 4-voudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

   

  Red Bull greep de kans om de bedreven Mexicaan in huis te halen. Dat hij begin volgend jaar zijn 31e verjaardag viert, is deze keer geen bezwaar voor het team dat het voorbije decennium het liefst met prille twintigers koerste.

   

  Twee weken geleden won Pérez voor het eerst een grand prix. Het ongenaakbare Mercedes stapelde de fouten op en daar kon hij van profiteren in de GP van Sakhir.

   

  Bij Red Bull neemt Pérez het stuur over van de Thaise Brit Alexander Albon. Hij haalde het voorbije seizoen te weinig uit de Red Bull-Honda, maar blijft wel aan boord van het team. Als test- en reserverijder mag Albon mee de auto ontwikkelen voor 2022, het seizoen met heel wat reglementswijzigingen.

  Wanneer komen Mercedes en Lewis Hamilton met nieuws?

  Met de transfer van Sergio Pérez zijn alle zitjes in de Formule 1 voor volgend seizoen bezet, op één na. Bij topteam Mercedes is er nog een plaatsje.

   

  Dat is gereserveerd voor titelverdediger Lewis Hamilton, maar op bevestiging van het nieuws is het wachten. De twee partijen praten nog over punten en komma's.

   

  Als dat gebeurd is, kan Hamilton zich opmaken op een 8e wereldtitel. Daarmee zou hij Michael Schumacher overtroeven.