Derde nieuwe WK 2022-stadion in Qatar is ingehuldigd

  Exact twee jaar voor de finale van het WK 2022 is vrijdag in Qatar een derde nieuw stadion ingehuldigd. Het Al-Rayyan-stadion ligt 24 kilometer ten westen van de hoofdstad Doha en biedt plaats aan 40.000 toeschouwers. 

  Vrijdag werden er 20.000 toegelaten voor de finale van de Emir Cup tussen Al-Arabi en het Al-Sadd van de Spaanse coach Xavi.     

   

  Op het WK worden in het Al-Rayyan tot aan de kwartfinales zeven wedstrijden gespeeld. De sportarena heeft een opvallende lichtgevende buitengevel en is net als de meeste andere WK-stadions verbonden met het nieuwe metronetwerk van de hoofdstad. 

   

  Na het WK wordt de capaciteit van het stadion gehalveerd. De overbodige zitjes worden gedoneerd aan een ander stadionproject.     

   

  Volgens de organisatie is nu negentig procent van de infrastructuurprojecten voltooid. Twee andere nieuwe stadions, Al-Janoub en Education City, werden eerder opgebracht, net als dat van Khalifa, dat is gerenoveerd. 

   

  Na de opening van Al-Rayyan moeten de stadions Lusail, Al-Bayt, Ras Abu Aboud en Thumama nog worden voltooid. Volgens WK-directeur Nasser al-Khater zal dat eind 2021 of begin 2022 gebeurd zijn.     

   

  Vanwege de hete Qatarese zomer vindt het WK voor het eerst in de winter plaats. De openingswedstrijd wordt op 21 november gespeeld.

  Het stadion in beeld