De eerste profcross van Thibau? "Af en toe eens met het hoofd tegen het muurtje"

  In de vierde aflevering van DNA Nys maakt Thibau zich op voor de start van het veldritseizoen. In de Rapencross kan hij zich voor het eerst meten met de doorwinterde profrenners, iets waar de jonge renner met lichte nervositeit naar toewerkt. 

  Papa Nys helpt zoonlief in de aanloop naar de cross bij het kuisen van de fietsen. "Ik vrees ervoor dat ik dit de komende jaren dikwijls ga moeten doen. En dat ten koste van mijn eigen tijd om met de fiets te rijden. Maar ik vind het wel plezant dat Thibau op een propere fiets kan springen bij de start. Dat geeft moral."

   

  "Als junior en belofte is het wel goed om zelf aan je fiets te prutsen", vindt Sven Nys.  "Alleen zo leer je hoe alles in elkaar steekt. Als er dan iets foutloopt tijdens de koers, dan kan je het zelf oplossen."

   

  Toch is papa er niet bij op de eerste grote cross in België. "Gelukkig is er mijn vader die nog altijd met de mobilhome rijdt. En ik heb ook veel vertrouwen in de mecaniens, maar toch had ik er zelf graag bij geweest."