Serge Pauwels wordt coach bij Belgian Cycling: "Zijn ervaring is van grote waarde"

  Serge Pauwels.

  Serge Pauwels heeft niet lang kunnen genieten van zijn pensioen. De 37-jarige ex-renner wordt vanaf 1 januari Development Coach bij de Belgische wielerbond. "Zijn ervaring zal van grote waarde zijn", klinkt het bij Belgian Cycling.

  Pauwels stopte nog maar net als wielrenner na een lange carrière op het hoogste niveau. De klimmer maakte vooral naam als aanvaller en telt op zijn palmares een etappe in de Giro (2009) en de eindzege in de Ronde van Yorkshire (2017).  

   

  Pauwels zal bij Belgian Cycling, naast het bijstaan van de coaches tijdens wedstrijden bij zowel vrouwen als mannen, ook projecten als klimmen en tijdrijden mee opvolgen en aansturen. 

   

  "De ervaring die Pauwels overhield aan een loopbaan van vijftien jaar op WorldTour-niveau zal van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van de toppers van de toekomst", klinkt het bij de wielerbond.

   

  Ook Arne Wallays is een nieuw gezicht bij Belgian Cycling. De jongere broer van Jelle Wallays, die Lotto-Soudal ruilde voor Cofidis, komt het team van bewegingswetenschappers versterken.

  De ervaring die Pauwels overhield aan een loopbaan van vijftien jaar op WorldTour-niveau zal van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van de toppers van de toekomst.

  "Extra dimensie aan het ontwikkelingsverhaal"

  Frederik Broché is tevreden met de komst van Pauwels en Wallays. "Serge sloot net zijn carrière als renner af en krijgt bij Belgian Cycling de kans om zich te bekwamen in een functie als coach", zegt de technisch directeur van de federatie. 

   

  "Zijn recente ervaringen in het professionele wielrennen zijn een welkome aanvulling op de manier waarop er bij de wielerbond met coaches en renners wordt gewerkt."

   

  "Met de uitbouw van onze sportieve staf proberen we niet alleen te scoren in elitecompetities, maar trachten we vooral een traject op lange termijn uit te stippelen voor talentvolle renners en rensters. Met de komst van Pauwels en Wallays zijn we ervan overtuigd dat we een extra dimensie geven aan dat ontwikkelingsverhaal."