Ga naar de inhoud

"Verdachte" Quincy Promes traint weer bij Ajax: "Hij ontkent betrokkenheid"

Coach Erik ten Hag sprak met de aanvaller: "We steunen hem, hij ontkent dat hij betrokken was."

Quincy Promes heeft vandaag weer meegetraind bij Ajax. De Nederlandse aanvaller, die zondag werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij, voerde daarvoor gesprekken met trainer Erik ten Hag en  directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars. Promes maakt mogelijk zondag weer deel uit van de Ajax-selectie voor de competitie tegen ADO Den Haag.

De 47-voudige Nederlands international werd dinsdag vrijgelaten. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er geen gronden om het voorarrest van Promes te verlengen. De voetballer blijft wel verdachte in de zaak.

 

Promes werd zondag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij, die in juli plaatsvond in een loods in Abcoude. Hierbij liep een familielid van de voetballer onder meer zeer ernstig knieletsel op.

 

De verdenking tegen Promes luidt "mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg". Daarop staat maximaal 4 jaar gevangenisstraf.

 

De Amsterdammer ontkent dat hij iemand heeft gestoken. Promes vertelde dat gisteren ook in een telefonisch gesprek met Ten Hag. "Hij ontkende iedere betrokkenheid. In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen", aldus de trainer van Ajax.

 

"We steunen hem, zo staat de hele kleedkamer erin. We zorgen dat we er voor hem zijn, maar hij moet zelf ook over de streep komen. Je bent altijd voetballer, ook als je buiten de poorten van Ajax bent. Dat gesprek zullen we met hem voeren."

 

Zonder Promes won Ajax gisteren de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht met 5-4. De ploeg van Ten Hag is koploper in de Eredivisie en speelt voor de winterstop nog uitwedstrijden tegen ADO en Willem II.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.