Premier League heeft principeakkoord over extra wissels bij hoofdletsels

  David Luiz.

  De Engelse voetbalclubs hebben een principeakkoord afgesproken om 2 extra wissels te mogen doen in geval van botsingen met het hoofd. Vanaf januari hoopt de Premier League te kunnen beginnen met uittesten.

  De clubs van de Premier League stemden vandaag voor de nieuwe regel. Daarbij krijgen teams 2 extra wissels bij hersenschuddingen of andere hoofdletsels, ongeacht het aantal wissels dat op dat moment al uitgevoerd is.

   

  Als een team een wissel doet voor een hersenschudding, zal de tegenstander op hetzelfde moment ook een wissel mogen doen.

   

  De IFAB, de orgaan dat de spelregels beheert, gaf gisteren aan om te willen testen met de extra vervangingen bij een vermoeden van hersenschudding. De Premier League ging daarop snel en graag in en hoopt nu goedkeuring te krijgen om mee te mogen doen aan de testen.

   

  Een permanente vervanging kreeg de voorkeur op een tijdelijke vervanging, om de speler niet bloot te stellen aan een 2e schok, om welke druk dan ook te vermijden opdat hij het spel weer zou hervatten en om meer tijd te geven om zijn situatie te evalueren.

   

  Men hoopt vanaf januari 2021 met de testen te kunnen starten.