Szoboszlai (20) trekt van ene RB naar andere: van Salzburg naar Leipzig

  De Hongaar scoorde vorig seizoen in de Champions League in de 6-2 tegen Genk.

  Hongaars international Dominik Szoboszlai ruilt op 1 januari het Oostenrijkse RB Salzburg voor het Duitse RB Leipzig, zo maakte de club uit de Bundesliga bekend. De 20-jarige middenvelder tekent in Leipzig tot de zomer van 2025.

  Volgens de Duitse pers is er met de transfer 20 miljoen euro gemoeid. Szoboszlai is al de 18e speler die binnen de Reb Bull-familie Salzburg voor Leipzig verruilt. Zijn nieuwe club liet uitschijnen dat Szoboszlai op 9 januari tegen Borussia Dortmund meteen zijn debuut kan maken.

   

  Dit seizoen was Szoboszlai, die ook interesse genoot van Bayern München en Real Madrid, al goed voor 4 doelpunten in 11 wedstrijden in Oostenrijk.

   

  Vorig jaar maakte hij zijn debuut in de Champions League tegen Genk, waarbij hij meteen ook scoorde in de 6-2 van toen.