Ga naar de inhoud

Engelse voetbalbond klaagt Cavani officieel aan voor "bedankje" op Instagram

De Engelse voetbalbond FA heeft officieel een aanklacht ingediend tegen Edinson Cavani (33). Voor de spits van Manchester United dreigt nu een schorsing van minimaal 3 wedstrijden. Na de match tegen Southampton bedankt hij een van zijn volgers met de woorden "gracias negrito". 

Manchester United-aanvaller Edinson Cavani zal de volgende keer extra op zijn woorden letten als hij iemand bedankt op Instagram. Na zijn twee goals tegen Southampton vorige maand bedankte hij iemand op Instagram met "gracias negrito".

 

Volgens de FA was het bericht beledigend en ongepast en heeft Cavani daarmee de sport in diskrediet gebracht. De spits heeft tot maandag 4 januari om te reageren op de aanklacht. 

 

Vorig seizoen werden onder anderen Bernardo Silva (Manchester City) en Dele Alli (Tottenham Hotspur) voor 1 duel geschorst omdat ze op social media de regels overtraden. In de aanloop naar dit seizoen is de schorsing voor racistische en discriminerende uitlatingen verhoogd naar minimaal 3 duels. 

Cavani bood zijn excuses al aan

"Het bericht was puur bedoeld als vriendelijke groet richting een vriend", verklaarde de Uruguayaan. 

 

"Het laatste wat ik wil, is iemand beledigen. Ik ben tegen racisme en heb het bericht verwijderd nadat mij was uitgelegd dat dit ook anders opgevat kan worden. Ik wil hiervoor mijn verontschuldigingen aanbieden."

De bewuste post van Cavani:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.