Eén week voor seizoensstart telt NBA nog maar één coronageval

  Het aantal coronabesmettingen in de NBA is de voorbije weken fors gedaald. De Amerikaanse basketbalcompetitie heeft woensdagavond bekendgemaakt dat sinds 10 december nog slechts één positief geval werd ontdekt. Dat is goed nieuws, want het nieuwe seizoen start op 22 december.

  In het begin van de testrondes, eind november, werden nog 48 besmettingen met het coronavirus opgemerkt. Een week later was het cijfer al gedaald tot acht positieve gevallen en die trend werd dus voortgezet. Bij de laatste testen bleek nog slechts één persoon besmet met het virus.

   

  Dat is een opsteker, want over enkele dagen gaat het nieuwe seizoen van start. Momenteel bereiden de teams zich voor met vriendschappelijke wedstrijden. 

   

  Die worden in tegenstelling tot vorig seizoen niet meer in een afgeschermde bubbel afgewerkt. Elk team speelt weer in zijn vertrouwde zaal, weliswaar zonder supporters. De spelers mogen ook gewoon naar huis.