Chris Froome debuteert in Argentinië voor Israel Start-Up Nation: "Kijk ernaar uit"

  Chris Froome reed jarenlang voor Ineos/Sky. Hij won er 4 keer de Ronde van Frankrijk.

  Chris Froome debuteert volgende maand in Argentinië in de Ronde van San Juan voor zijn nieuwe ploeg Israel Start-Up Nation. "Deze wedstrijd vormt het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière", zegt de 4-voudige Tour-winnaar. De voorbije 11 jaar reed hij bij Team Ineos (voorheen Team Sky).

  Israel Start-Up Nation heeft de Ronde van San Juan, een rittenkoers in Argentinië (24/01 t/m 31/01), voorzien als de eerste wedstrijd van z'n nieuwe aanwinst Chris Froome (35).

   

  "Ik kijk ernaar uit om met mijn nieuwe teamgenoten te gaan rijden en te beginnen aan het avontuur dat voor me ligt", zegt Froome. "Deze wedstrijd vormt het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière." 

  Deze wedstrijd vormt het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière.

  Chris Froome

  De Ronde van San Juan was vorig jaar een kolfje naar de hand van Remco Evenepoel. Volgens voormalig Belgisch bondscoach en huidig Israel Start-Up Nations-ploegleider Rik Verbrugghe zal Froome niet meestrijden voor de zege. 


  "We zien het als een perfecte wedstrijd in opbouw richting de piek van het seizoen. Chris gaat niet naar Argentinië om deze etappekoers te winnen", meldt Verbrugghe.


  Froome, die de afgelopen weken trainde in Californië, doet voor het eerst mee aan de Ronde van San Juan. De WorldTour-koersen die normaal gesproken in januari in Australië worden verreden, zijn vanwege het coronavirus geschrapt.