Australian Open start drie weken later, kwalificaties verhuizen naar Qatar

  Geen Australian Open in januari volgend jaar, wel in februari.

  De Australian Open, traditioneel het eerste grandslamtoernooi van het tennisseizoen, zal in 2021 van start gaan op 8 februari. Dat is drie weken later dan normaal. De reden voor het uitstel is niet ver te zoeken: corona. Spelers en stafleden zullen ook in quarantaine moeten bij hun aankomst in Australië.

  Dat het coronavirus ook in 2021 nog meespeelt, blijkt na de publicatie van de ATP-kalender voor de eerste maanden van het nieuwe jaar. De startdatum van de Australian Open is 8 februari, dat is drie weken later dan oorspronkelijk gepland.

   

  De kwalificaties voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar zullen uitzonderlijk plaatsvinden in Qatar, van 10 tot en met 13 januari. Dat geeft alle spelers de kans om tijdig af te reizen naar Melbourne. Alle spelers en stafleden moeten bij aankomst in Australië immers een quarantaine van 14 dagen respecteren.

   

  In de aanloop naar de Australian Open worden nog enkele toernooien georganiseerd op Australische bodem, zodat de spelers de kans krijgen om te  wennen aan de omstandigheden.