Zinédine Zidane: "Benzema is beste Franse centrumspits uit geschiedenis"

  Twee Fransen onder elkaar bij Real: coach Zidane looft spits Benzema na zijn goals tegen Athletic.

  Real Madrid kon gisteren tegen Athletic weer rekenen op de onvermijdelijke Karim Benzema, die met de 2-1 en 3-1 de 3 punten binnenhaalde (al speelde ook Thibaut Courtois een geweldige rol). Voor Real-coach Zinédine Zidane is zijn Franse landgenoot de beste Franse midvoor aller tijden: "Zijn palmares en statistieken spreken voor zich."

  Benzema, die zaterdag 33 jaar wordt, beleeft een tweede jeugd sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo in 2018. In de Primera Division maakte hij in 2018-2019 21 goals in 36 matchen, in 2019-2020 17 in 29 matchen en dit seizoen zit hij ook al aan 6 goals en 3 assists in 11 matchen. En hij was dan nog van begin november tot begin december out.

   

  Op de persconferentie kreeg Zidane de vraag of Benzema de beste Franse centrumspits uit de geschiedenis was. De Franse coach moest niet nadenken: "Voor mij is hij dat, ja. Hij bewijst het. Hij speelt al zo lang voor Real Madrid, telt meer dan 500 matchen, al zijn doelpunten... Zijn palmares en alles wat hij bereikt heeft, spreken voor zich."

   

  Benzema zit momenteel aan 259 doelpunten in 529 wedstrijden voor Real Madrid, alle competities beschouwd.

  "Hij denkt niet alleen aan scoren"

  Zidane beschrijft de kwaliteiten van zijn landgenoot: "Vandaag de dag is hij een meer ervaren speler. Maar hij heeft altijd al getoond dat hij geen pure nummer 9 is, hij denkt niet alleen aan scoren."

   

  "Daar houd ik zo van, hij heeft niet alleen doelpunten in gedachten. Hij doet mee aan het spel, als hij moet passen op een teammaat, zal hij passen..."

   

  "Hij heeft de twee. En als hij moet scoren, ook wanneer hij zoals vanavond geen grootse match speelt, trapt hij er 2 binnen. Dat is Karim", besluit Zidane met een grote glimlach.

   

  Benzema kwam in 2009 van Lyon naar Madrid, waar hij lange tijd in de schaduw bleef van vijfvoudig Gouden Bal Ronaldo, maar vorige zaterdag ging hij wel de Braziliaan Roberto Carlos voorbij als niet-Spanjaard met de meeste wedstrijden voor Real (529).

   

  Sinds het vertrek van de Portugees sprong Benzema in het gat en toonde zich sindsdien veel beslissender en topschutter. De titel vorig seizoen en de gedeelde koppositie nu heeft Real grotendeels aan zijn Fransman te danken. Gisteren scoorde hij een kwartier voor tijd met het hoofd en in de extra tijd met rechts na een snelle counter.

  Bekijk de 3-1 van Real, met 2 goals van Benzema