BK veldrijden: voorlopig enkel wedstrijden voor mannen en vrouwen elite

  Vorig seizoen kroonde Laurens Sweeck zich tot Belgisch kampioen in de cross.

  Door de huidige coronamaatregelen zijn er zeker tot 15 januari alleen professionele veldritten toegestaan. Bijgevolg zal het BK veldrijden, dat gepland staat op 10 januari in Meulebeke, voorlopig alleen voor eliterenners worden georganiseerd. Dat meldt de Belgische wielerbond.

  In  het West-Vlaamse Meulebeke zal over een drietal weken enkel een elitewedstrijd bij mannen en een bij de vrouwen worden gereden.

   

  Toch houdt de bond de deur nog open voor kampioenschappen bij de jeugd. "Afhankelijk van de evolutie van de gezondheidscrisis wordt voor de andere categorieën naar een nieuwe locatie en een dito datum gezocht", klinkt het. 

   

  Het BK is door deze beslissing zeker geen uitzondering. Al het hele veldritseizoen worden in de jeugdcategorieën nauwelijks wedstrijden georganiseerd. Bij de elite gaan de meeste crossen wel gewoon door.

     

  De bond geeft ook nog mee dat de competities op de piste in het Wielercentrum Eddy Merckx zeker tot 15 januari geannuleerd blijven.