Romain Grosjean laat zich met succes opereren aan handen

  Grosjean kort na zijn spectaculaire crash.

  Twee en een halve week na de horrorcrash op het circuit van Sakhir in Bahrein heeft Romain Grosjean zich laten opereren aan zijn beide handen. “Alles is goed verlopen”, liet hij achteraf weten. 

  Grosjean liet de brandwonden die hij aan beide handen opliep grondig reinigen. Daarnaast maakte hij van de gelegenheid gebruik om ook de ligamenten van zijn linkerduim en zijn rechterhand, waaraan hij aan het begin van het seizoen een blessure opliep, te laten herstellen. 

   

  Tijdens de Grote Prijs van Bahrein overleefde Grosjean ternauwernood een zware crash. Na een aanrijding met de Rus Daniil Kvyat schoot hij van de baan en doorboorde met hoge snelheid een vangrail. Zijn bolide brak in tweeën en vatte onmiddellijk vuur. 

   

  Grosjean wist op eigen kracht uit het wrak te klimmen en werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek na onderzoek dat hij niets had gebroken en alleen brandwonden aan het ongeval had overgehouden.

   

  Door zijn brandwonden moest Grosjean wel verstek geven voor de twee laatste races van het seizoen. Daardoor was dit ongeval meer dan waarschijnlijk zijn laatste actie als Formule 1-piloot. De 34-jarige Fransman had eerder al te horen gekregen dat zijn contract bij renstal Haas niet zou worden verlengd.