Pakjestijd: Paul schenkt Maarten de val van Van der Poel: "Kat met 9 levens"

  Maarten Vangramberen.

  Tijdens de laatste dagen van 2020 blikken onze commentatoren terug op het voorbije sportjaar. Paul Herygers en Maarten Vangramberen hielden hun adem in toen ze Mathieu van der Poel in de gracht zagen liggen in de laatste eendagskoers van het seizoen.

  Pakjestijd: Paul Herygers geeft een cadeautje aan Maarten Vangramberen

  Maarten Vangramberen: "Gelukkig een zachte berm"

  Woensdag 21 oktober: in de Driedaagse Brugge-De Panne waait de ene renner na de andere uit de koers. Zelfs een beer als Mathieu van der Poel. In de finale van de wedstrijd ligt de winnaar van de Ronde plots in de sloot.

   

  "Ik bracht verslag uit vanop de motor", blikt Maarten Vangramberen terug. "Er stond verschrikkelijk veel wind en in de verte zag ik Van der Poel als een pluimpje de lucht invliegen. Om daarna keihard de gracht in te vliegen."

   

  "Gelukkig belandde Van der Poel in een zachte berm. Hij rolde door en dat vond ik een goed teken. Op die manier brak de Nederlandse kampioen zijn val."

   

  "Van der Poel bleef muisstil liggen, maar dat is zijn gewoonte. Vrij snel begon hij te draaien en bewoog hij een been. Dat was een geruststelling."

  Mathieu van der Poel bleef muisstil liggen, maar dat is zijn gewoonte.

  Maarten Vangramberen

  Paul Herygers: "Mijn hart stond stil"

  Groggy stapte Mathieu van der Poel de ploegauto in, maar de schade viel mee. Enkele weken later won hij meteen zijn eerste cross van het seizoen.

   

  "Van der Poel heeft iets extra's", gelooft voormalig cyclocrosser Paul Herygers. "Na een veldrit in Lokeren dacht iedereen dat hij zijn enkel gebroken had, die stond erg dik, maar een dag later won hij wel in Gieten. In Loenhout moest hij een keer van de omloop geplukt worden, enkele dagen later stond hij er weer."

   

  "En dit jaar herstelde hij wonderwel van zijn val in De Panne", vertelt Herygers, die de koers volgde als motard. "Mathieu kan iemand de stuipen op het lijf jagen, want mijn hart stond even stil."

   

  "Beangstigend was het. Gelukkig is Mathieu een kat met 9 levens."

  Tijdens het veldritseizoen zit Paul Herygers in onze commentaarcabine, tijdens het wielerseizoen rijdt hij met de motor in het peloton.