Belgisch toptalent Cian Uijtdebroeks trekt naar Bora-Hansgrohe, in 2022 wordt hij prof

  Uijtdebroeks kiest voor de formatie van Peter Sagan.

  Het Belgische toptalent Cian Uijtdebroeks rijdt vanaf 2022 voor Bora-Hansgrohe. Verschillende WorldTour-teams trokken de voorbije maanden aan de mouw van de 17-jarige renner, maar hij kiest dus voor de Duitse formatie van onder anderen Peter Sagan. Hij rijdt er eerst nog een jaartje als junior.

  Voor de echte kenners is Cian Uijtdebroeks al even geen onbekende meer. De 17-jarige eerstejaarsjunior maakte begin dit jaar faam met enkele straffe prestaties in zijn leeftijdscategorie. Links en rechts werd dan ook al snel de vergelijking getrokken met dat andere Belgische toptalent, Remco Evenepoel.

   

  Uijtdebroeks verscheen bijgevolg op de radar van verschillende WorldTour-ploegen, maar zijn keuze valt nu op Bora-Hansgrohe. In 2021 zal hij nog als junior bij Team Auto Eder, het jeugdteam van Bora, rijden. Vanaf 2022 zal hij dan meedoen bij de grote jongens. 

  Uijtdebroeks: "Ik ben hier in goede handen"

  "Nadat ik Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen had heb ik contact gehad met zowat alle WorldTour-teams", reageert Uijtdebroeks. "Zo kreeg ik verschillende opties om door te ontwikkelen naar de elitecategorie. Bij Bora-Hansgrohe had ik meteen een goed gevoel."

   

  "Ze kijken niet enkel fysiologisch naar een jonge renner, maar zorgen ook voor een heel persoonlijke benadering naar de renners toe. Ook het feit dat ik bij Team Auto Eder aan mijn integratie naar het profteam kan werken, overtuigde mij. Ik ben hier in goede handen", besluit hij.

  Ploegmanager Bora: "We zullen hem tijd geven"

  Ralph Denk, ploegmanager bij Bora-Hansgrohe, is opgetogen met de komst van Uijtdebroeks. "Het is geen geheim dat iedereen geïnteresseerd was in Cian", vertelt hij. "Zijn uitslagen waren goed, maar vooral de data die hij liet optekenen overtuigden ons."

   

  "Persoonlijk ben ik enorm onder de indruk van Cian's houding, we merkten al snel dat we op dezelfde golflengte zaten. Ik ben erg opgewonden om te zien waar dit avontuur ons zal brengen. Er zijn geen specifieke doelen op korte termijn, we zullen hem tijd geven om zich zonder druk te ontwikkelen."

  Zijn uitslagen waren goed, maar vooral de data die hij liet optekenen overtuigden ons.

  Ploegmanager Ralph Denk