Stoffel Vandoorne perst snelste rondje uit Mercedes: "Zo'n kans is uniek"

  Stoffel Vandoorne in actie in de auto van wereldkampioen Mercedes.

  Voor het eerst in twee jaar heeft Stoffel Vandoorne nog eens met een Formule 1-auto mogen scheuren. Met succes, op het circuit van Abu Dhabi was hij deze voormiddag de snelste coureur. In een Mercedes ging hij bijna 3 tienden sneller dan zijn voormalige ploegmaat Fernando Alonso (Renault). In de namiddag nam de Spanjaard het commando over.

  Anderhalve week geleden werd Stoffel Vandoorne (28) gepasseerd als invaller voor wereldkampioen Lewis Hamilton in Bahrein. Vandaag mocht de Belgische reserverijder van Mercedes wel plaatsnemen in de beste auto van het pak.

   

  In Abu Dhabi lieten de teams nog een keer hun auto's van 2020 draaien.  Voor Vandoorne was het de eerste keer sinds hij twee jaar geleden afscheid had moeten nemen van de Formule 1 na een ongelukkige periode bij McLaren.

   

  Tijdens een testsessie is het moeilijk om tijden te vergelijken, maar Vandoorne greep wel zijn kans. In een bolide van wereldkampioen Mercedes legde hij een rondje af in 1'37"206. Daarmee ging hij bijna 3 tienden sneller dan zijn voormalige McLaren-ploegmaat en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso in een Renault (1'37"496). 

   

  De 3e tijd kwam op naam van de Nederlander Nyck de Vries (1'38"303), die de tweede Mercedes bestuurde in Abu Dhabi.

  Een geslaagde test voor Stoffel Vandoorne die het in de namiddag bij 18 rondjes hield. In de 2e sessie liet hij de 3e tijd noteren (1'36"840).

   

  Fernando Alonso legde de omloop nog 50 keer af met de snelste chrono als resultaat (1'36"333). Nyck de Vries (1'36"595) nestelde zich tussen de twee.

  Vandoorne: "Wie weet wanneer de volgende kans komt..."

  "Ik bedank mijn team", reageerde een glimlachende Stoffel Vandoorne. 

   

  "Je krijgt niet vaak zo'n kans om met de wagen van de wereldkampioen te rijden. Dit is uniek en het was leuk."

   

  "Ik heb vanochtend veel rondjes gereden en ik was de snelste. Mijn sessie deze namiddag was korter aangezien ik nog PR-verplichtingen had."

   

  "Maar ik ben tevreden. Ik kijk uit naar de volgende kans. Wie weet wanneer die volgt."

  IN BEELD: Stoffel Vandoorne in de Mercedes

  Stoffel Vandoorne stuurt een bocht in...

  ...en maakt kennis met het DAS-systeem van Mercedes.

  Robert Kubica (Alfa Romeo) en Stoffel Vandoorne (Mercedes).

  Sporza Thuismatch met Stoffel Vandoorne

  Onze reporter Ruben Van Gucht is onlangs over de vloer geweest bij Stoffel Vandoorne in Monaco. Het resultaat van het uitgebreide gesprek kunt u vanaf donderdag bekijken en beluisteren in Sporza Thuismatch. Rode Duivel Jan Vertonghen was vandaag de eerste gast in onze nieuwe pod- en vodcast.