Red Bull beslist "volgende dagen" over lot van Alexander Albon

  Vormen Albon en Verstappen volgend seizoen nog een duo bij Red Bull?

  Rijdt Alexander Albon volgend seizoen nog naast Max Verstappen bij Red Bull Racing? Het is een van de grote vraagtekens in de Formule 1 die voor de jaarwisseling opgelost moeten zijn. Volgens teambaas Christian Horner wordt de knoop "de komende dagen" doorgehakt.

  De zitjes in de Formule 1 zijn bijna allemaal verdeeld voor 2021. Dat Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes zal verlengen, lijdt geen twijfel. Alleen in de brievenbus van Red Bull kunnen dus nog sollicitaties worden ingediend. Het is namelijk nog niet duidelijk of Alexander Albon ook volgend jaar nog een kans krijgt.

   

  De Thais-Britse F1-rijder nam in 2019 het stuur over van Pierre Gasly, maar kon in 2020 zelf niet overtuigen. Albon had moeite om het tempo van ploegmaat Max Verstappen te volgen. Met podiumplaatsen in Toscane en Bahrein en een sterk slotweekend in Abu Dhabi (4e) hoopt hij de ploegleiding toch overtuigd te hebben voor 2021.

   

  "We hebben altijd gezegd dat we tot het einde van het jaar zouden wachten en dan na het seizoen een beslissing zouden nemen", zegt teambaas Christian Horner. "Alex sloot sterk af in Abu Dhabi - een opsteker voor hem - en nu hebben we een volledig beeld van zijn seizoen. Een van de volgende dagen hakken we de knoop door."

  Perez naar Red Bull, Tsunoda naar AlphaTauri?

  Met Sergio Perez, de winnaar van de GP van Sakhir, staat alvast een grote kanshebber te popelen om over te nemen bij Red Bull. De Mexicaan speelde zijn zitje bij Racing Point - volgend seizoen Aston Martin - kwijt aan viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.


  Als Albon slecht nieuws krijgt, hoeft hij niet te hopen op een vangnet bij zusterteam AlphaTauri. Hoewel Daniil Kvijat waarschijnlijk uit de F1 verdwijnt, gaat zijn vrije plaats vermoedelijk naar Yuki Tsunoda, een Japanse rijder uit het Red Bull Junior Team. Op de testdag in Abu Dhabi kon hij al eens proefdraaien in de bolide van AlphaTauri.