Michel Wuyts: "Sluit niet uit dat Pidcock grote rivaal voor Evenepoel wordt in grote rondes"

  In De Tribune kwam de krachttoer van Thomas Pidcock (21) in Gavere aan bod. Wim De Coninck, zelf fervent fietser, verwacht heel veel van de jonge Brit. "Volgens mij wordt hij een grote concurrent voor Evenepoel om de Tour te winnen", klonk het. Een uitspraak die we onze wielercommentator Michel Wuyts graag wilden voorleggen.  

  "Pidcock zal ten vroegste in 2022 een grote ronde rijden"

  Wim De Coninck stak zijn bewondering voor Tom Pidcock - winnaar van de cross in Gavere - niet onder stoelen of banken. De Brit schittert zowel op de weg als in het veld en op de mountainbike.

   

  "Ik denk dat Pidcock op korte termijn een grote rivaal wordt voor Remco Evenepoel om de Ronde van Frankrijk te winnen", klonk het bij De Coninck. "Hij weegt 60kg en kan ook tijdrijden. Het is een klein mannetje, maar hij heeft zo'n grote motor. Onvoorstelbaar."

   

  Is Michel Wuyts het daar mee eens? "Ik sluit dat niet uit", zegt hij. "Het zou zelfs de normale gang van zaken zijn dat Pidcock evolueert naar een niveau dat het niveau van Evenepoel zou kunnen benaderen."

   

  "Laat me wel wezen, Remco Evenepoel staat op dit moment al veel verder dan Tom Pidcock. Evenepoel (20) ligt een aantal mijlen voorop. Hij heeft de beloften overgeslagen en rijdt al een jaar bij de profs, Pidcock (21) wordt pas in maart prof bij Team Ineos."

  Zou de normale gang van zaken zijn dat Pidcock evolueert naar een niveau dat dat van Evenepoel benadert.

  Michel Wuyts - Wielercommentator

  "Dat Pidcock naar Ineos trekt, is ook niet de makkelijkste weg. Het krioelt daar van mannen van het grote kaliber: Bernal, Thomas, Carapaz, etc. Al heeft Pidcock wel het grote voordeel dat hij Brits is. Ik neem aan dat hij wel kansen zal krijgen, want hij is een geboren kopman. Hij zal niet getekend hebben als ze hem niet een aantal zaken beloofd hebben." 

   

  "In 2021 zal hij wel nog geen grote ronde rijden. Dat is ten vroegste voor 2022. Hij zal wellicht wel aantreden in kleinere rittenkoersen en zal dan de Ardennenklassiekers rijden."

  (lees voort onder de foto)

  Tom Pidcock maakte indruk in Gavere. Hij versloeg onder andere wereldkampioen Mathieu van der Poel.

  "Een voordeel van Pidcock op Evenepoel: hij daalt uitstekend"

  Waarom zou Pidcock volgens Michel Wuyts de strijd kunnen aangaan met Remco Evenepoel in een grote ronde? "Ze zijn allebei heel eigenzinnig, maar ik vermoed dat Pidcock nog eigenzinniger is dan Evenepoel." 

   

  "Dat is een straffe uitspraak, maar ik sta er wel achter. Hij timmert aan zijn eigen weg. Als Pidcock iets in zijn hoofd steekt, dan doet hij dat. Dat is het kenmerk van een groot kampioen."

   

  "Kijk bijvoorbeeld naar wat hij gedaan heeft in de Baby Giro (die hij won, red). Pidcock kan bergen over, kan tijdrijden en pakt ritzeges met aankomsten bergop."

  Ik ben ervan overtuigd dat Remco Evenepoel qua talent een stuk hoger zit dan Tom Pidcock.

  Michel Wuyts - Wielercommentator

  "En een voordeel dat hij heeft op Evenepoel: hij is een uitstekende daler. Dat moeten we niet onderschatten. Dat heeft hij door het mountainbiken en het crossen. Hij durft dat met de ogen dicht te doen. Pidcock heeft dus veel troeven achter de hand om het niveau van Evenepoel te benaderen." 

   

  "Nu, ik ben ervan overtuigd dat Evenepoel qua talent nog een stuk hoger zit, maar Pidcock heeft van alle jongeren wel de meest uitgesproken verbetenheid. Laten we de Schepper, als die bestaat, op beide knieën bedanken dat er een renner als Pidcock is."


  "De uitspraak van Wim De Coninck heeft dus draagkracht, maar het moet wel nog bewezen worden."

  Meer lezen?