Pakjestijd: Michel geeft Wout van Aert aan Paul: "Lille is trots op u!"

Paul Herygers.

Tot en met nieuwjaarsdag leggen onze commentatoren elke dag een bijzonder fragment uit het bijzondere sportjaar 2020 onder de kerstboom. Michel Wuyts doet zijn goede vriend Paul Herygers de grandioze zege van Wout van Aert in Milaan-Sanremo cadeau. En daar is hij als dorpsgenoot maar wat blij mee: "Je hebt Lille eeuwig gelukkig gemaakt!"

Pakjestijd: Michel Wuyts schenkt Paul Herygers de zege van Wout van Aert in Milaan-Sanremo

Michel Wuyts: "Was weer dat kind"

Zaterdag 8 augustus: een week na zijn solo in de Strade Bianche schrijft Wout van Aert (26) ook het wielermonument Milaan-Sanremo op zijn naam, na een pokerspel met Alaphilippe.

 

"Op een kilometer van de streep besloot de Fransman - un grand champion pourtant - om niet meer over te nemen", herinnert Michel Wuyts zich nog haarscherp. "Van Aert koerste heel gedecideerd en ging stijf door."

 

"Een andere keuze had hij ook niet. Achter hem kwam het peloton eraan, mét Van der Poel aan de leiding. Daar zag je nog eens de verbetenheid in Wout van Aert."

Thuis voor de buis word ik weer het kind dat naar Merckx opkijkt.

Michel Wuyts

"We hadden al jaren op een Belgische winnaar gewacht in Sanremo", gaat Michel Wuyts voort. "Tchmil had ons wel een keer bediend, maar Museeuw, Van Petegem of Boonen slaagden er niet."

 

"Telkens keerde ik met een zak ijs op mijn kop naar huis en nu zat ik thuis voor de buis. VTM zond de wedstrijd uit."

 

"Als ik kijk, houd ik het niet uit. Dan begin te roepen en te tieren", getuigt onze commentator. "Dan word ik weer dat kind dat naar Merckx opkeek."

Paul Herygers: "Lille is trots!"

Ook Paul Herygers, de partner in crime van Michel Wuyts tijdens het crossseizoen, deelt in de vreugde. "Wout koerste in Sanremo als een grote meneer", glimlacht de dorpsgenoot.

 

"Ik vraag me nu nog altijd af: wie heeft hem dat allemaal geleerd? Hij reed de perfecte sprint. Grandioos vond ik het."

 

"Neen, dat Wout ook op de weg zou gaan schitteren, heb ik niet meteen zien aankomen", geeft de voormalige wereldkampioen cyclocross toe.

 

"We zijn u daar dankbaar voor. Je hebt ons eeuwig gelukkig gemaakt, Wout. Lille is trots, de Broekzijstraat is trots, Paul is trots!"