Pakjestijd: Aster schenkt Imke de "memorabele titelviering van Liverpool"

  Imke Courtois.

  Vandaag maken we de cirkel rond in onze pakjesestafette. Imke Courtois gaf het eerste cadeautje aan Peter Vandenbempt en krijgt nu er nu zelf ook eentje van Aster Nzeyimana.

  Pakjestijd: Aster Nzeyimana geeft een cadeautje aan Imke Courtois

  "Viering zonder fans gaf het juist nog extra cachet"

  Op 25 juni pakte Liverpool voor het eerst in 30 jaar nog eens de landstitel. De Reds hadden dus heel lang moeten wachten op een nieuwe Premier League-titel, maar moesten dat wel in mineur vieren. In volle coronacrisis waren fans immers niet toegelaten in het stadion.

   

  "Dat geeft het nog wat extra cachet", vindt Aster Nzeyimana. "Net door de omstandigheden denk ik dat het me nog langer zal bijblijven. Ik vond dat ze er toch iets moois van hebben gemaakt."

   

  "De titel van Liverpool was eigenlijk al 10 weken zeker. Nog voor de lockdown was er de discussie of ze gewoon de titel aan Liverpool gingen geven. Het was wat dat betreft een beetje een anticlimax."

  Eigenlijk was het toch een heel raar moment.

  Aster Nzeyimana

  "Ik hink daarom een beetje op twee gedachten. Het was memorabel omdat het zo zielig was. Het was mooi, maar languitgerekt. Een heel raar moment eigenlijk."


  "Het is ook zeer jammer voor de fans geweest. Ze moeten dat eigenlijk nog altijd goedmaken. Dat hebben de supporters voor zichzelf destijds al een beetje gedaan, daarna was Liverpool ook even de coronahoofdstad van Engeland."

  De fans van Liverpool vieren:

  Imke Courtois: "Hopelijk voor Liverpool gebeurt het nog eens, mét fans"

  Imke Courtois kreeg de titelviering van Liverpool als cadeau van Aster. 

   

  "Dat is een heel mooi moment", zegt Imke. "Ik moet eerlijk toegeven, Liverpool was uiteraard de beste ploeg, maar ik zou het zelf niet leuk vinden om op die manier kampioen te spelen." 

   

  "Als speler van Liverpool zou ik zeker hopen dat het nog eens gebeurt, maar dan in een vol stadion. Vreselijk ook voor de supporters, want je wacht er 30 jaar op."