Roma-voetballer Cristante 1 match geschorst wegens... godslastering

  Bryan Cristante.

  De Disciplinaire Commissie van de Italiaanse voetbalbond heeft Roma-middenvelder Bryan Cristante voor 1 wedstrijd geschorst. Maar niet - zoals je verwacht voor x-aantal gele kaarten, rood, ellebogenwerk of een vuile fout. Godslastering (of blasfemie) was zijn zonde.

  Roma speelde zaterdag bij Bologna, waar het won met 1-5. De match kreeg nog een staartje voor Cristante. In de eerste helft maakte Cristante een owngoal, waarbij de middenvelder God vervloekte. Zijn vloek werd na de match opgepikt en kost hem nu de match van donderdag tegen Torino.

   

  "De bondsprocureur stuurde een formeel rapport over het gedrag van speler Bryan Cristante", luidde het in een persbericht.

   

  "Cristante gebruikte een godslasterlijke uitdrukking in de 23e minuut van de 1e helft. De tv-beelden werden onderzocht en vormden een duidelijk hoorbaar bewijs." 

   

   In Italië geldt er een strikt verbod voor het misbruik van Gods naam. Het is niet de eerste keer dat een Serie A-voetballer bestraft wordt voor godslastering. In 2018 ging Rolando Mandragora van Udinese Cristante voor. Ook toen vingen de tv-camera's zijn gevloek op.