Dimitri Van den Bergh: "Kan zeker WK winnen, anders hoef je niet mee te doen"

  Dimitri Van den Bergh reist vol zelfvertrouwen af naar Londen.

  Dimitri Van den Bergh doet de komende weken een gooi naar de wereldtitel op het WK darts in Londen. Onze landgenoot wil een goed seizoen afsluiten met eindwinst op het prestigieuze toernooi: "Eens je daar wint, word je nooit meer vergeten."

  Dimitri Van den Bergh beleeft een boerenjaar in het darts. In de zomer won hij de World Matchplay, een absoluut toptoernooi. Enkele weken geleden stond hij nog in de halve finale van de Grand Slam of Darts.

   

  "Dit jaar gaat het heel goed", opent Van den Bergh. "Vooral op de Majors, dat zijn de toernooien voor de camera's. Ik hou ervan als er publiek bij is dat ik kan entertainen met een dansje. Daarom heb ik ook de bijnaam Dancing Dimi gekregen."

   

  Het jaar begon nochtans vreemd voor de nummer 9 van de wereld. In de eerste lockdownperiode raakte Van den Bergh niet weg uit Engeland, waardoor hij tijdelijk bij wereldkampioen Peter Wright logeerde.

  Dancing Dimi houdt ervan om het publiek te entertainen.

  Vader Van den Bergh: "Denk al langer dat hij potentiële wereldkampioen is"

  In normale omstandigheden traint Van den Bergh bij zijn vader thuis in Merksem. Chris Van den Bergh schat zijn zoon dan ook hoog in. "Mij hebben ze verteld dat een darter pas tussen de 30 en 35 jaar op zijn piek komt, dus hebben we nog een paar jaar om iedereen te verbazen."

   

  "Ik denk dat hij binnenkort een zware klant wordt", vertelt papa Chris. "Dat is hij nu ook al, want ik denk dat een paar tegenstanders schrik hebben. Maar hij gaat nog verbeteren. Hij is voor mij al langer een potentiële wereldkampioen."

  Als je er zelf niet in gelooft, kan je beter thuisblijven.

  Dimitri Van den Bergh

  Zelf gelooft Dimitri Van den Bergh in zijn kansen op het WK. "Ik kan zeker wereldkampioen worden. Als je er zelf niet in gelooft, kan je beter thuisblijven."

   

  "Eens je daar wint, word je nooit meer vergeten. Nu ook niet door de World Match Play, maar een wereldkampioenschap winnen is toch net iets specialer", besluit Van den Bergh.

  Dimitri Van den Bergh moet niet aantreden in de 1e ronde op het WK. De Belg opent volgende week dinsdag (22 december) zijn toernooi in Londen. De wedstrijden worden niet live uitgezonden, Sporza houdt u op de hoogte van de belangrijkste uitslagen.

  Bekijk het fragment uit sportweekend: